Bitlis’teki orman yangınına havadan müdahale başladı

Bitlis merkeze yakın Buzlupınar bölgesinde 4 gündür devam eden yangına havadan müdahale başladı. Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş, yangının ilerleyişinin kısmen durdurulduğunu belirtti.

Bitlis'teki orman yangınına helikopterle havadan müdahale ediliyor.
Google Haberlere Abone ol

Sinan Aygül

BİTLİS  – Bitlis merkeze yakın mesafede bulunan Buzlupınar bölgesinde yaklaşık 4 gündür devam eden orman yangınlarına helikopterle havadan müdahale başladı.

Bitlis merkeze 7-8 km uzaklıkta bulunan bölgede iki gün önce yer yer başlayan yangınlar geçtiğimiz gün rüzgarın da etkisiyle artarak devam etmişti. 6 farklı noktaya sıçrayan yangınlara, Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, il ve ilçe belediyelerinin itfaiye ekiplerinin yanı sıra AKUT ve İHH’ya bağlı arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra Van, Siirt ve Muş’tan da gönderilen ekipler müdahale ediyordu.

HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI

Arazi şartlarının araçlarla müdahale etmeye elverişli olmaması sebebiyle müdahaleler daha çok insan gücüyle yapılmaya çalışıldı. Bugün ise yangına havadan müdahale ile destek geldi. Yangın söndürme helikopteri, yangın alanına yaklaşık 40-45 kilometre mesafede bulunan Van Gölü’nden aldığı suyu, yangın alanına 30-35 dakikalık seferlerle taşıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş sabaha saatlerinde yangının ilerleme hızının büyük ölçüde düşürüldüğünü söyleyerek “Havadan söndürme desteği de başladı. Araçların yetişmediği yerlere müdahale edebiliyoruz. Hava koşulları aleyhe değişmez, yangının yayılma hızını artıracak şekilde rüzgar çıkmazsa kısa sürede yangını kontrol altına alarak tamamen söndürmeyi umut ediyoruz.” dedi.

 

 

 

Etiketler Bitlis yangın