Bismil Belediye Eşbaşkanı Özer’in 30 yıla kadar hapsi istendi

Görevden alınan Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer hakkında iki kez “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 30 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer’in birleşmiş iddianamelerden “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Özer’in katılmadığı duruşmada, avukatları Mehmet Emin Aktar ve Serhat Karaşin hazır bulundu. 

SAVCI 30 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ

Mezopotamya Ajansı'ndaki habere göre, Özer’in 36 eylem ve etkinliğe katılması nedeniyle hazırlanan birleştirme talepli iddianamenin önceki celsede mahkeme tarafından kabul edilmesiyle savcılık, iki kez "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla hazırladığı mütalaasını mahkemeye sundu. Savcılık, Özer’in 15 ile 30 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 

Özer’in avukatları Mehmet Emin Aktar ve Serhat Karaşin, müvekkillerinin çalışmalarının siyasi parti faaliyetleri ile düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini isteyerek, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu. 

AVUKATLARA SAVUNMA İÇİN SÜRE VERİLDİ

Süre talebini dikkate alan mahkeme heyeti, avukatların savunmalarını hazırlaması için duruşmayı 6 Şubat’ta erteledi. (HABER MERKEZİ)