BİRTEK-SEN: Melike Tekstil direnişi kazanımla sona erdi

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası, Antep'teki Melike Tekstil işçilerinin 3 gün süren direnişinin ardından zam ve sosyal haklarda anlaşma sağlandığını duyurdu.

Fotoğraf: BİRTEK-SEN
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde zam talebi kabul edilmeyince iş bırakan Melike Tekstil işçilerini taleplerinin kabul edildiğini açıkladı.

Sendikadan yapılan açıklamada, maaşların 23 bin 500 liraya yükseltildiği, bayramlarda 10 yevmiye ikramiye ödeneceği aktarıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Melike Tekstil direnişi kazanımla sona erdi. 22.600 TL ücreti kabul etmeyen işçilerin, üç gün süren direnişin sonucunda elde ettiği kazanımlar şöyle: 23.500 net ücret. İki bayramda 10’ar yevmiye ikramiye 1200 TL devamlılık primi. Kimse işten atılmayacak. Direnişte geçen günlerin ücretleri kesilmeyecek. Melike Tekstil işçilerinin ücret talebi en az 24 bin TL’ydi. Bunun miktar altında kalmış olsa da, birliklerini koruyarak bu kazanımı elde etmeleri çok önemli. Şimdi bu birliğimizi koruyarak ve güçlendirerek, yarın daha fazlasını kazanmak için mücadeleyi sürdürme zamanı. Direne direne kazandık! Birleşe birleşe kazanacağız!"

(HABER MERKEZİ)