Birleşmiş Milletler: Ukrayna'da 12 milyondan fazla kişi yerinden edildi

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Rusya'nın saldırısı nedeniyle 12 milyondan fazla Ukraynalının, yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın saldırısının başladığı 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna'da, 12 milyondan fazla insanın yerinden edildiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ABD'nin New York kentindeki genel merkezinde düzenlediği günlük basın toplantısında, Ukrayna'daki son insani durum hakkında bilgi verdi.

Dujarric, “Bugün itibariyle Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde dört ay doldu. BM Ukrayna Kriz Koordinatörü Amin Awad, savaşın 12 milyondan fazla Ukraynalıyı yerinden ettiğini ve buna kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi” dedi.

BM’nin, Ukrayna hükümetinin yanı sıra bölgede 300’den fazla sivil partner ile yakın olarak çalıştığını aktaran Dujarric, şu ana kadar temel konularda destek için 9 milyon kişiye ulaşıldığı bilgisini paylaştı.

Dujarric, “Ukrayna'nın doğu bölgelerinde acil yardıma ihtiyacı olan sivillere insani yardımların ulaştırılması çağrısında bulunmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)