Birçok ilde okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda kentte okulların yarın tatil edildiği duyuruldu. Bingöl ve Muş'ta da okullara 2 gün ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla, Antalya (4 ilçe), Bursa, Balıkesir, İzmir (Ödemiş, Kiraz ve Tire'de bazı mahalleler), Adıyaman, Konya, Denizli, Düzce, Afyonkarahisar, Ardahan, Adana (4 ilçe), Burdur, Kütahya, Sivas, Niğde, Diyarbakır, Antep, Malatya, Giresun, Erzurum, Dersim, Urfa, Yozgat, Ağrı, Kars ve Maraş'ta, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verilirken, Bingöl ve Muş'ta da 2 gün okullar tatil edildi.

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Orhaneli, Mustafakemalpasa, Büyükorhan, Keles, Harmancık ilçeleri ile yüksek yeşimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı pazartesi günü akşam saatlerine kadar devam edeceği, şehrin diğer bölgelerinde yağışların genellikle yağmur, karla karışık yağmur ve özellikle yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı, yüksek kesimler basta olmak üzere, yer yer kuvvetli buzlanma ve don hadiselerinin görülebileceği, rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, görülen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak il genelindeki okullarda yarın eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren başlayacak, zaman zaman tipi şeklinde beklenen kar yağışının ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı il genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, 6 Şubat Pazartesi günü eğitim öğretime ara verildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik hastalığı olanlar da bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

Adıyaman Valiliği ise il genelinde etkili olan kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 6 Şubat Pazartesi günü tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personellerinin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

İzmir Tire Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ilçedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle 25 mahallede eğitime ara verildiği duyuruldu.

Afyonkarahisar Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden açıklanan son verilere göre akşam saatlerinden itibaren ve takip eden günlerde aralıklı olarak başlayan kar yağışının etkisini artıracağı, buzlanma ve don tehlikesinin olacağı kaydedildi. 

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Vali Orhan Tavlı başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yaşanan yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verilmesi yönünde karar aldı. Alınan karar doğrultusunda Kavaklıdere ilçesinde tüm temel eğitim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında, Menteşe, Dalaman, Ula, Yatağan, Köyceğiz ve Seydikemer ilçe merkezlerine ise taşımalı eğitim kapsamında servisle gelen tüm öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

Antalyanın Akseki, Elmalı, Gündoğmuş ve Korkuteli ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Akseki, Elmalı, Gündoğmuş ve Korkuteli ilçelerimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle; Eğitim kurumlarımızda 06 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. İlçelerimiz kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel 1 gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.  

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada "Devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle ilimiz genelinde yarın bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 28 ilçede eğitime yarın 1 gün ara verildi. Konya- Antalya kara yolunun Seydeşiher- Akseki arası ise ulaşıma kapatıldı.

Adana’nın yüksek kesimlerinde yoğun şekilde devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ ve Feke ilçelerinde eğitime yarın bir süreyle ara verildiği açıklandı. Ayrıca bu ilçelerde görevli hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi. 

Ağrı ve Kars valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır." denildi. 

Düzce Valisi Cevdet Atay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen kar yağışı nedeniyle pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Vali Atay ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağını belirtti. 

Burdur Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle okulların pazartesi günü tatil edildiğini bildirdi. Vali Arslantaş, paylaşımında "Sevgili yavrularım, uzun bir tatilin ardından okullarınıza dönmek için ne kadar sabırsızlandığınızın farkındayız. Bugün öğleden sonra başlayan kar yağışı ilimiz genelinde devam ediyor, eğitim öğretim yılımızın ikinci dönemi 07 Şubat 2023 Salı günü başlayacak. Kardan adam yapıyor muyuz?" dedi.  

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Etkili olan kar nedeniyle il genelinde 6 Şubat Pazartesi günü örgün ve yaygın eğitime bir günlüğüne ara verilmiştir" ifadesine yer verdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini bildirdi. Gül, "Gaziantep'teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun" ifadesini kullandı.

Malatya'da valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde birkaç gündür süren kar yağışının etkisini artırarak devam etmesinin beklendiği, bu nedenle Malatya'nın tüm ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Kütahya Valiliği, beklenen kar yağışının yanı sıra oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi nedeniyle kent genelinde eğitime yarın, 1 günlün ara verildiğini açıkaladı. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizin batı ve kuzey kesimlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak; il genelinde, 06.02.2023 Pazartesi günü, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarında görevli hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personel 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır” denildi.  

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski nedeniyle Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime 6 Şubat Pazartesi bir günlük ara verildiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca Bulancak, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerindeki köy okullarında eğitime yarın bir günlüğüne ara verildiği de duyuruldu. 

Niğde Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda beklenen yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanma ve diğer olumsuzlukları önlenmek amacıyla, il genelinde resmi/özel kreş, anaokulları, ilkokul, ortaokul, liseler ile mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı bildirildi. 

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" denildi. 

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, il genelinde devam eden karın akşam saatlerinde şiddetini artırmasının beklendiği belirtildi. Kar nedeniyle olası risklerin önüne geçilmesinin amaçlandığı aktarılan açıklamada, "6 Şubat Pazartesi günü ilimiz genelindeki okulların tüm kademelerinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engelli personellerin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Şanlıurfa Valiliği'nce yapılan açıklamada da kentte eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, "Kar yağışından dolayı il genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise) ve yaygın eğitim kurumları 6 Şubat 2023 Pazartesi günü tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli idari izinli sayılacaktır" denildi.

Maraş'ta valilikten yapılan açıklamada, il ve ilçelerde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle her tür kademedeki resmi, özel okul ve kurumlarda eğitim ve öğretime yarın ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Yozgat Valiliği yarın beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle açıklama yaparak, "Meteorolojiden alınan bilgilere göre gece geç saatlerde başlayıp gün boyu devam etmesi beklenen kar yağışı ve tipiden dolayı ilimiz genelinde eğitim öğretime 6 Şubat Pazartesi 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarımız idari izinli sayılacaktır" dedi.   

Ardahan Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği duyurularak, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" denildi. 

İzmir Tire'de taşımalı eğitime, Ödemiş ve Kiraz'da ise bazı mahallelerde eğitime bir gün ara verildi.

Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açıklamasında, "İlçemizde yaşanan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 06.02.2023 Pazartesi günü İğdeli, Akpınar, Cevizli, Doğancılar, Umurlu ve Örencik Zeybekler okullarımızda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Taşıma kapsamında olan ve okullarına erişemeyen diğer öğrencilerimiz de bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Horzum, Çamyayla, Hacıhasan, Kemer, Bozdağ ve Elmadağ mahallelerinde kar yağışı ve yollardaki çalışmalar nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

2 GÜN ARA VERİLDİ

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, il genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak merkez ve tüm ilçelerdeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 6 ve 7 Şubat'ta okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de aynı günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısının yapıldığı belirtildi. Bu uyarılar doğrultusunda 6-7 Şubat günü il genelinde eğitim-öğretime 2 gün süreyle ara verildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri, kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 6-7 Şubat pazartesi ve salı günleri idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür."

(HABER MERKEZİ)

 

Etiketler diyarbakır tatil