Bir takımda 15 oyuncu korona oldu, maça 9 futbolcuyla çıktılar

İtalya'da Casertana-Viterbese maçı öncesinde ev sahibi ekipte 15 oyuncu koronaya yakalandı. Maçın ertelenmesi talebi reddedilince ev sahibi ekip maça yeterli oyuncusu olmaması nedeniyle 9 kişiyle çıkmak zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Serie C liginin C Grubu takımların Casertana, takımda korona virüsüne yakalanan oyuncu sayısı çok fazla olunca lig maçına 9 kişiyle çıkmak zorunda kaldı. Sahasındaki maçı 3-0 kaybeden Casertana cephesi, yenilginin ardından sert bir açıklama yaptı. 

Kulüpte 10'dan fazla oyuncunun testi pozitif çıktığı için maç kadrosuna alınmamışlardı. Maç öncesinde yapılan testlerde de 2 futbolcunun Covid-19 testi pozitif çıktı. Kulüp lig yönetiminden maçın ertelenmesi için olumsuz yanıt alınca maça çıkmak zorunda kaldı. Korona vakaları yüzünden 11 kişilik kadro oluşturamayan takım, pozitif vakaları oynatmadı ve 9 kişiyle çıktığı sahada 3-0 yenildi.

beIN Sports'un haberine göre kulüpten yapılan açıklama şöyle oldu:

"Casertana ekibi ve aileleri için zor günler yaşıyoruz. Oyuncularımız, tehlikeli ve sinsi bir virüs tarafından sarıldı. Takımda 15 pozitif vaka varken, maça çıkmamız gerektiği ve erteleme gibi bir durumun söz konusu olmadığı söylendi. Tüm dünyanın mücadele ettiği tarihi bir dönemde, görünmez bir düşman tarafından zapt edilen bir futbol takımı ne pahasına olursa olsun sahaya çıkmak zorunda kalıyor. Bu, tüm toplum için utanç verici bir durumdur. İnsanların sağlığı artık öncelik olarak sayılmıyor ve arka planda kalıyor. Saçma bir karar yüzünden bizim gibi çaresiz kalan taraftarımız ve toplumdan özür dileriz."