Bir kişi 'Hadi' dedi, CHP Kadıköy karıştı

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'de Kadıköy için mimar Tülin Hadi'nin düşünüldüğünü ileri sürdü. Aday adayı 14 kişi ortak tepki gösterdi. Genel Merkez'den "İddia doğru değil" yanıtı geldi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimler için birçok il ve ilçede adaylarını duyuran CHP'de aday belirleme mesaisi devam ediyor. CHP'nin kalesi olarak ifade edilen Kadıköy'de mevcut Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın tekrar aday gösterilmeyeceği kesinleşirken yerine kimin aday gösterileceğiyle ilgili tartışmalar ise sürüyor.

Hali hazırda 14 ismin aday adayı olduğu Kadıköy için son olarak İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi'nin ismi ortaya atılmıştı. Gazeteci Barış Yarkadaş, TV100'de katıldığı programda, Kadıköy için Tülin Hadi'nin düşünüldüğünü söyleyerek, "Tülin Hadi, mimar, aynı zamanda Ekrem İmamoğlu İBB'yi kazandıktan sonra Kent Konseyi başkanlığını yaptı, bir yıl bu görevi yaptı. İki üniversitede öğretim üyeliği yapıyor. Caddebostanlı, Kadıköylü bir isim" ifadelerini kullanmıştı.

ORTAK METİN HAZIRLANDI

Hadi'nin aday adayı olmamasına rağmen adaylık için isminin konuşulmasına ilçe örgütünden tepki gelmişti. Geçtiğimiz günlerde ilçe yöneticileri, delegeler ve aday adaylarının çoğunun İlçe Danışma Kurulu toplantısında hazırlanan bir metne imza atarak CHP Genel Merkezi'ne ilettiği ve Kadıköy adayının bu 14 kişi arasından seçilmesini talep ettiği öğrenildi.

Parti içinden kaynakların aktardığına göre ise Genel Merkez, Tülin Hadi isminin Kadıköy için gündeme gelmediğini belirterek Hadi'yle ilgili adaylık iddialarını yalanladı. 

Masada 14 aday adayı arasında öne çıkan isimlerin ise İBB CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı ve eski İBB Meclis Üyesi Hakan Şişik olduğu ifade edildi. 

CHP İlçe Örgütü, 14 Mayıs seçimlerinden sonra başlayan kongre sürecinde il başkanlığı için 'değişimcilerin' adayı Özgür Çelik'i desteklemiş, kurultayda da Özgür Özel'den yana tutum almıştı.

2019'daki yerel seçimlerde CHP, Kadıköy'de yüzde 65,99 oy oranına ulaşmıştı.