Bir günde üç kadın öldürüldü

Aylin Sözer'in bir erkek tarafından katledilmesinin ardından Malatya'da Selda Taş ve Gaziantep'te Vesile Dönmez öldürüldü. “Erkekler bu cesareti kadın cinayetlerine karşı net tutum almayan yetkililerden alıyor” diyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, çözüm için İstanbul Sözleşmesi ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akademisyen Aylin Sözer'in ardından bugün iki kadın daha bir erkek öldürüldü.

Malatya'nın Bostanbaşı Mahallesi'nde yaşayan Selda Taş, eşi Mehmet Taş tarafından tabancayla vuruldu. Başından ağır yaralanan Selda Taş, 112 Acil Sağlık ekiplerince kaldırıldığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

"Uyuşturucu madde, yaralama, tehdit, ailenin korunması" suçlarından 38 suç kaydı bulunan Mehmet Taş ise polis ekiplerince yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Taş tutuklandı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ise Uğur Dönmez isimli kişi annesi Vesile Dönmez'i rehin aldı. Olay yerine gelen İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ve İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş zanlıyı ikna etmeye çalıştı.

İkna çalışmaları sürdüğü sırada Dönmez, annesi Vesile Dönmez'i pompalı tüfekle öldürdü.

'ERKEKLER BU CESARETİ YETKİLİLERDEN ALIYOR'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanması çağrısı yapıldı.

Paylaşımda “#AylinSözer yakılarak, #SeldaTaş silahla vurularak öldürüldü. Kadınlar her gün farklı şekillerde öldürülüyor. Erkekler bu cesareti kadın cinayetlerine karşı net tutum almayan yetkililerden alıyor. Çözüm 6284 ve İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamaktır” denildi.

'DAHA ÇOK ÖFKE DAHA ÇOK AZİM İÇİNDEYİZ'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Daha çok öfke daha çok azim içindeyiz... Ne olacak olacak bu kanamayı durduracağız. Yeter artık; bir an önce silahlanmayı yasaklamak, İstanbul Sözleşmesini tam teşekküllü uygulamak zorundasınız. Asla pes etmeyecek, asla yalnız yürümeyeceğiz. #AylinSözer #SeldaTaş” (DUVAR-AA)