Bir banka daha kripto para hizmeti verecek

Goldman, Citi ve JP Morgan'dan sonra Saxo Bank kripto para adımı atıyor. Saxo Bank, kripto paralarda yatırım yapma olanağı sağlayan türev ürün çıkarmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kripto para birimleri dünya ekonomisinde daha fazla yer edinmeye devam ediyor. Bu yönde bir açıklama da Danimarka yatırım bankası Saxo Bank’dan geldi.

Saxo Bank dijital yatırım birimi Saxo Markets, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’i bulunduran bir yatırım servisi kurmayı hedefliyor. Bloomberght'de yer alan habere göre böylece traderlar tek bir marj hesabından kripto alıp satabilecek. Banka bir bacağı ABD Doları, Euro ve Japon Yeni diğer bacağı kripto olan işlemlerde servis sunabilecek.

Yeni servisin önce Avustralya ve Singapur’daki müşteriler için hizmete girmesi hedefleniyor.

Daha önce de Goldman Sachs, Citi ve JP Morgan müşterilerinin talebi üzerine kripto varlık hizmetlerine başlayacaklarını duyurmuştu. JP Morgan bu yaza kadar müşterilerine Bitcoin fonu hizmeti sağlamayı planlarken, Goldman Sachs yatırımcılarına Bitcoin türev enstrümanları sunmaya başladı. Citigroup ise müşterilere henüz kripto para ile ilgili hizmetlerin sağlanmadığını fakat finansman ve muhafazanın düşünülenler arasında olduğunu belirtmişti.