BioNTech CEO'su Şahin: Tek doz aşıyı Pfizer ile tartışacağız

Almanya merkezli BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, Covid-19 aşısının tek dozluk bir versiyonu hakkında ABD'li ortakları Pfizer ile görüşeceklerini söyledi. Henüz tek dozluk aşı kullanımını değerlendirme konusunda karar verilmediğini aktaran Şahin, "Bu, ortağımız Pfizer ile kesinlikle gerçekleştireceğimiz bir tartışma olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, tek dozluk aşı kullanımı için de Pfizer ile görüşüleceğini aktardı. Şahin, ABD'li ortakları Pfizer firması ile karşılaşacakları en büyük zorluğun üretim kapasitesi olacağını söyledi.

Normal şartlarda iki doz halinde uygulanan Pfizer/BioNTech aşısının, ilk dozdan yaklaşık 12 gün sonra korona virüsüne karşı etkinlik gösterdiği yönündeki bulgulara işaret eden Şahin, 'bu verilere şaşırdığını' söyledi. Şahin, "İkinci dozdan sonra bağışıklık tepkisinin yoğun bir şekilde arttığını biliyoruz" dedi ve aşının tek dozluk bir versiyonunu değerlendirme konusunda henüz bir karar vermediklerini söyledi. Ancak "Bu, ortağımız Pfizer ile kesinlikle gerçekleştireceğimiz bir tartışma olacak" diyen Şahin, konunun görüşüleceğini dile getirdi.

'DAHA FAZLA DOZA İHTİYAÇ OLDUĞU ÇOK AÇIK'

Üretim kapasitesindeki sorunların çözülmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Daha fazla doza ihtiyaç olduğu çok açık. Nasıl daha fazla doz üretileceğiyle ilgileniyoruz" dedi. Daha önce iki şirketin ortak açıklamasında, önümüzdeki yıl 1.3 milyar doz aşı üretileceği belirtilmişti. Reuters'a konuşan Şahin de bu vaadi yineleyerek, "Ana planımız 1.3 milyar doz. Genişletilmiş bir plan üzerinde çalışıyoruz. Şu anda size ölçeği ne kadar genişletebileceğimizi söyleyemem ama bu önemli olacak" dedi. (DIŞ HABERLER)