BioNTech CEO'su Şahin: Aşının yeni bir versiyonu geliştirildi

BioNTech CEO'su Uğur Şahin, Pfizer ile geliştirilen Covid-19 aşısının iki ila sekiz derecede, altı ay süreyle muhafaza edilebilen bir versiyonunu ürettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pfizer ile beraber korona virüsüne karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin CEO'su Uğur Şahin, bu aşının en önemli dezavantajları arasında sayılan -80 ila -60 derecede saklama zorunluluğuna karşı yeni bir formül geliştirdiklerini açıkladı. Şahin, aşının depolanma koşullarını iki ila sekiz dereceye çıkaran bu yeni formül için de onay almaya çalıştıklarını söyledi. 

'2-8 DERECEDE ALTI AY SAKLANABİLİR'

Financial Times gazetesinin düzenlediği bir etkinlikte konuşan Şahin, "İlk formülasyonumuzun, eksi 80 derecede depolanması ve nakledilmesi gerekiyordu. Şu anda, henüz onaylanmamış bir versiyonumuz var ve bu 2-8 derece sıcaklıkta, altı ay süreyle saklanabilir" dedi. 

ÜRETİM HEDEFİNİ 3 MİLYAR DOZA YÜKSELTTİ

Daha önce, bu yıl içerisinde 2.5 milyar doz aşı üretebileceklerini belirten Şahin, üretim hedefini 3 milyar doza yükseltti. 2021'deki aşı üretiminde hedeflerinin 3 milyar doz olduğunu söyleyen Şahin, "Ekiplerimiz, üretim ölçeğini artırmak adına harika bir iş çıkardı. Çok fazla teknik sorunla karşılaşmadığımız ve teslimat programına uyduğumuz için mutluyum" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)