Biontech aşısında randevusu olanlar için ikinci doz ertelemesi zorunlu değil

Biontech aşısında iki doz arasının 6-8 haftaya çıkarılmasına karşın, ikinci doz için daha önce verilen randevuların geçerli olacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında dün yapılan Bilim Kurulu toplantısında, Biontech aşısının ikinci dozunun 4 hafta değil 6 hafta aradan sonra yapılması kararı alınmasının ardından, ikinci doz için randevu alanların durumu tartışma konusu oldu. İkinci doz için alınmış randevuların geçerliliğini koruyacağı belirtildi.

BioNTech aşısının ikinci dozu için Sağlık Bakanı Koca'nın duyurduğu karar, randevu alanlara aşı olabilecekleri yeni tarih aralığı kısa mesaj yoluyla iletildi. Sabah saatlerinde ise e-Nabız sistemi üzerinde, önceki randevu gün ve saatlerinde aşının uygulanabileceği bilgisi yer aldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Koronavirüs Bilim Kurulumuz, aşı programı dahilinde vatandaşlarımıza uygulanmakta olan Covid-19 Biontech aşısında, mevcut tecrübe ve kanıtlara dayanarak birinci doz ile ikinci doz arasındaki sürenin 6 ila 8 haftaya uzatılmasının uygun olduğu yönünde karar almıştır. İkinci doz için randevu almış kişiler, randevu gününde aşı olabilecekleri gibi, randevularını yeni karar doğrultusunda güncelleyebileceklerdir. Yeni randevu alacaklar için bu süre dikkate alınacaktır" denildi. (HABER MERKEZİ)