Bingöl’deki yangın yerleşim yerlerine yaklaştı

Bingöl'ün Yayladere ilçesine bağlı Sarıtosun Köyü’nün ormanlık alanında 28 Ağustos'ta çıkan orman yangını yerleşim yerlerine yaklaştı. Köylüler herhangi bir müdahale olmadığını söyledi.

Bingöl'deki yangın 4'üncü gününe girdi.
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

BİNGÖL - Bingöl’ün Yayladere ilçesine bağlı Sarıtosun Köyü’nün ormanlık alanında çıkan yangında 4’üncü güne girildi.

Orman Genel Müdürlüğü 2 helikopter, 5 arazöz, 4 ilk müdahale aracı ve 2 itfaiye aracının çalışmalara katıldığını duyursa da, bölge halkı yangına herhangi bir müdahalenin olmadığını iddia etti.

‘YANGIN EVLERE YAKLAŞIYOR’

Sarıtosun Köyü’nde yaşayan Cengiz Göksal, yangının evlere ulaşmasına yaklaşık 1,5 kilometrelik bir mesafe kaldığını belirterek, “Burada durum çok kötü. 3-4 noktada yangın var. Buradaki yangın köye doğru ilerliyor. Bir de köyün Yayladere merkez yüzüne bakan bir yangın daha var. Şu an buraya havadan da karadan da müdahale yok. Diğer tarafa müdahale edilip edilmediğini bilmiyoruz” dedi.

MUHTAR: SADECE 3 KİŞİ MÜDAHALE EDİYORUZ

Yangına Sarıtosun Köyü’nden 3 kişiyle müdahale ettiklerini belirten Muhtar Mehmet Naz, “Buraya havadan müdahale gerekiyor. Sabahtan beri havadan müdahale yapılsın diye ilgili yerlerle temas kurmaya çalışıyoruz. Yarım saate, bir saate geleceklerini söylediler ancak kimse gelmedi. Buraya karadan müdahale de yapılmıyor. Zaten burası sarp kayalık bir alan olduğu için karadan müdahale mümkün değil. Şu an biz burada sadece 3 kişiyiz. Bizden başka kimse yok. Bu yangın kazmayla, kürekle, ağaçla söndürülecek gibi değil. Buraya ya uçak ya da helikopter müdahalesi şart” diye konuştu.

HDP’Lİ SOYSAL: BİLİNÇLİ OLARAK MÜDAHALE EDİLMİYOR

HDP Bingöl İl Eş Başkanı Hasan Soysal ise yangınlara bilinçli olarak müdahale edilmediğini savundu. Soysal “Önlenebilen bir şeyi bile önlemek istemiyorlar. Bazı yerlere gitmiyorlar, gittikleri ve müdahale ettikleri yerlerde ise gönülsüz müdahale ediyorlar. Biz de dün neredeyse yanacaktık. Başka yerlerde sivilleri engelliyorlar. Burada siviller engellenmiyor. Zaten o dağlık alanda elle yapılacak bir yangın söndürme durumu söz konusu bile olamaz. Bu sivillerin yapabileceği bir şey değil” ifadelerini kullandı. Yangınlarla ilgili dün Bingöl Valisi Kadir Ekinci’yi aradığını ancak kendisine ulaşamadığını belirten Soysal, “Valiyle tekrar görüşmek için iletişime geçeceğiz” dedi.