Bingöl’deki yangın 3’üncü gününde: ‘Bakanlar nerede?’

Bingöl'ün Sarıtosun Köyü’nde 3 gün önce çıkan orman yangını kontrol altına alınamadı. Yangın bölgesinden seslenen CHP’li Ağbaba, “Bakanlar nerede? Neden Tunceli’ye Bingöl’e gelmiyorlar?” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

BİNGÖL - Bingöl’ün Yayladere ilçesine bağlı Sarıtosun Köyü’ndeki ormanlık alanda 3 gün önce çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından dün köyün bir başka noktasında daha orman yangını çıktı.

Orman Genel Müdürlüğü, Bingöl’deki yangına 2 helikopter, 5 arazöz, 4 ilk müdahale aracı ve 2 iş makinesi ile müdahale edildiğini duyurmasına rağmen bölgeye giden siyasiler, müdahalenin yetersiz olduğunu savunarak uçak talep ediyor.

AĞBABA: 251 BELEDİYEMİZ İLE YANLARINDAYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bingöl Yayladere'de SAR Arama Kurtarma, AFAD görevlileri ve yangın söndürme gönüllüleriyle bir araya geldi. Yangın söndürme çalışmalarına destek veren Ağbaba, yangına havadan müdahalelerin başladığını belirtti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bir itfaiye aracı ve arazöz gönderdiğini söyleyen Ağbaba, “Genel Başkanımızın söylediği gibi 251 belediyemiz ile yanlarındayız” dedi.

‘BAKANLAR NEREDE?’

Yangın bölgesinden “Bakanlar nerede?” diye seslenen Ağbaba, “Bingöl Yayladere'de yangın ağaçların boyunu geçiyor. Buraya acilen havadan müdahale şart. Yangının büyüme ve daha fazla yayılma riski sürüyor. Yetkilileri buraya desteğe çağırıyoruz. Heyetimizle burada yangına ilişkin bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Çevre Şehircilik, Tarım ve İçişleri bakanlarını buraya davet ediyoruz. Gelin görün. Tunceli de Bingöl de Türkiye’nin vilayetleri. Yangın rüzgârın etkisiyle anormal hızla ilerliyor. Helikopter ile uçak müdahalesi şart” diye konuştu.

BULUT: UÇAK TAKVİYESİ GEREKİYOR

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise “Yayladere’deyiz. Rüzgarın etkisiyle yangın ilerleyerek ormana doğru devam ediyor. Bölgenin hemen arkasında köyler var. Alevlerin köylere sıçramaması için uçak takviyesi gerekiyor. Bingöl Yayladere’de gönüllülerle birlikte yangına müdahale ediyoruz. Rüzgarın etkisiyle alevlerin ormana sıçrama tehlikesi var” paylaşımında bulundu.

 

Etiketler Bingöl yangın