Bingöl’deki gözaltılarda işkence iddiası

Bingöl’de sabah saatlerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Hasanova Köyü’nde gözaltına alınan Emin Canpolat’ın eşi ve çocuklarına işkence yapıldığı iddia edildi.

Gözaltı anı kameralara yansıdı.
Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

BİNGÖL - Bingöl kent merkezi, Solhan ve Karlıova ilçelerinde sabah saatlerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. İlk belirlemelere göre şehir merkezinde Yusuf Ortaç, Karlıoava ilçesinde Cengiz Mert, Nurettin Malazgirt, Faruk Orak, Emin Canpolat, Solhan ilçesinde Ramazan Buyruk 'örgüt propagandası yapmak' suçlaması ile gözaltına alındı.

Panzerler eşliğinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlara ve yakınlarına işkence yapıldığı iddia edildi.

GÖRGÜ TANIĞI: ÇOCUKLARI DUVARA DAYAYIP YUMRUKLADILAR

Hasanova Köyü’nden görgü tanıklarının iddialarına göre, Emin Canpolat ve yakınlarına gözaltı işlemleri sırasında işkence yapıldı. İsminin yazılmasını istemeyen bir görgü tanığı “Sabah saatlerinde araç sesleri üzerine dışarı çıktığımda Emin Canpolat’ın evinin önünde iki panzer ve sivil araçlar olduğunu gördüm. Emin’in eşi ve çocuklarını, evin önündeki balkonun kolonuna dizmişler hakaret ediyorlardı. Askerler, kadın ve çocukları duvara dayayıp yumruklamaya başladılar, Emin de engel olmaya çalışıyordu” ifadelerini kullandı. Solhan ilçesinde gözaltına alınan Ramazan Buyruk’un da kötü muameleye maruz bırakıldığı iddia edildi.

İddialara ilişkin ulaştığımız Bingöl Barosu yetkileri, gözaltına alınanların Bingöl emniyetinde tutulduğu bilgisini paylaşarak, “Kötü muamele iddialarını duyduk ancak avukatlar henüz şüpheliler ile görüşme gerçekleştiremedi, biz de araştırıyoruz” dedi.