Bingöl'de köylüler kimyasal atığı gömen firmayı protesto etti

Mıcır üreten firmanın, toz halindeki kimyasal atıkları köylerinde gizlice toprağa gömdüğünü belirten köylüler, yol kapatarak tepki gösterdiler. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bingöl'ün Çobantaşı Köyü'nde mıcır üreten firmanın, kimyasal atıkları gizlice toprağa gömdüğünü belirten köylüler, yol kapatarak firmaya tepki gösterdi. Olayla ilgili savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldı. Firma yetkilileri ise iddiaları reddetti.

DHA'nın haberine göre, merkeze bağlı Çobantaşı köyünde mıcır üreten firmanın, kent merkezinden getirilen toz halindeki kimyasal atıkları gizlice toprağa gömdüğü iddiası üzerine köylüler, yolu ulaşıma kapatarak jandarmaya ihbarda bulundu. Firmanın 11 yıldır köyde faaliyet yürüttüğünü, bu nedenle sürekli toz toprak içinde kaldıklarını ve su kaynaklarının kuruduğunu belirten köylüler, firmadan şikayetçi oldu. Jandarma ekipleri de olay yerine gelerek, köylüler konuşup, kapatılan yolu yeniden açtı.

'11 YILDIR TOZUNU ÇEKİYORUZ'

​Köy halkından Burhanettin Mısır, "Bizim sorunumuz, şirketle alakalı. Bizler 11 yıldır şirketin tozunu, dumanını ve kahrını çekiyoruz. 25 kilometre mesafeden toz halindeki kimyevi bir maddeyi gece yükleyip, evlerimizin arkasındaki bölgeye döküp, hemen kapatıyorlar. Defalarca ikaz etmemize rağmen bizi dikkate almadılar. En son bu maddeyi evimin 50 metre arkasındaki içme suyu bölgesine dökmüşler. Yarın yağmur yağarsa bu kimyevi madde eriyip, suya karışır ve zehir içmek zorunda kalırız" dedi.

Savcılık talimatıyla soruşturma başlatılırken, firma yetkilileri ise iddiaları yalanladı. (HABER MERKEZİ)