Bingöl’de fırın işçileri bir kez daha iş bıraktı

Bingöl’de fırın işçileri, kötü çalışma koşulları nedeniyle yeniden iş bıraktı. İşçiler, hem sigortasız hem de düşük ücrete çalıştırıldıklarına dikkat çekerek dayanışma çağrısında bulundu.

Yaklaşık 80 fırın işçisi bir kahvehanede toplandı.
Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

BİNGÖL- Bingöl’de fırın işçileri, bu sabah kötü çalışma koşullarını protesto etmek için süresiz iş bıraktı. Beşyol mevkiindeki bir kahvede toplanan yaklaşık 80 işçi, ucuz ekmeğin faturasının kendilerine çıkarıldığını belirterek mevcut şartlarda çalışmayacaklarını söyledi.

‘İNSANLIK DIŞI ÇALIŞMA KOŞULLARINA ARTIK TAHAMMÜL EDEMİYORUZ’

Gıda-İş Sen Bingöl Temsilcisi Murat Bulut, daha önce çalışma koşullarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdiklerini ancak sorunlarının devam ettiğini belirtti. Bulut, “Yaklaşık dört aydır işverenlerle görüşüyoruz. Ancak sorunlarımız çözülmedi, taleplerimiz görülmüyor. Bu nedenle süresiz iş bırakma kararı aldık” dedi.

Fırın işçilerinin çalışma koşullarını anlatan Bulut şunları söyledi: “Arkadaşlarımız 13-14 saat çalıştırılıyor ancak fırın işçilerinin büyük çoğunluğu sigortasız çalıştırılıyor. Bingöl’de yetkililer ekmek fiyatlarını düşük tutmak istiyor, işverenler de bunun faturasını işçilere ödetiyor. Bizler düşük ücretle, hiçbir güvencemiz olmadan sigortasız çalıştırılıyoruz. Bu insanlık dışı çalışma koşullarına artık tahammül edemiyoruz. Önceki hafta basın açıklaması yaptık ve taleplerimizi açıkladık. Ancak hiçbir çözüm gelişmediği gibi kötü çalışma koşulları devam ettiriliyor. Bu nedenle önceki gün işçi arkadaşlarımızla toplanarak grev yapma kararı aldık. Taleplerimiz karşılana kadar çalışmayacağız.”

‘İŞİN FATURASI İŞÇİLERE ÖDETİLİYOR’

Yetkililerin fırın işçilerinin sorunlarına ve taleplerine kulaklarına tıkadığını belirten Bulut “Bizler bunu kabul etmiyoruz. İşverenler ekmek fiyatlarını arttırarak yükselen maliyetleri karşılamak istiyor ancak buna yetkililer izin vermediği için işin faturası, işçilere ödetiliyor” diye konuştu.

Bingöl fırın işçileri, 21 Ocak 2023 tarihinde DİSK Gıda İş Genel Sendikası Başkanı Seyit Aslan’ın da katılımıyla Bingöl Saat Kulesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek sorunlarının çözülmesi çağrısı yapmıştı.