Bingöl’de cinsiyetçi referandum: Okul müdürüne soruşturma

Bingöl’deki Genç Anadolu Lisesi’nde okul yönetiminin, kız ve erkek öğrencilerin sınıflarını ayırdığı ve uygulamayı referanduma sunduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma başlattı.

Genç Anadolu Lisesi
Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

BİNGÖL - Bingöl’ün Genç ilçesinde bulunan Genç Anadolu Lisesi’nde bazı sınıflarda karma eğitime son verilerek kız ve erkek öğrencilerinin sınıfları ayırıldı. Hatta okul yönetimi, uygulamayla ilgili öğrenciler arasında dün referandum düzenledi. Yeni eğitim yılının başından itibaren bazı sınıflarda hayata geçirildiği ortaya çıkan bu uygulamaya, Eğitim Sen tepki gösterdi.

Okul müdürü Abdurrahman Yılmaz, uygulamayı velilerin istediğini öne sürerken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müdür hakkında soruşturma başlatıldı.

Genç Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Yılmaz

EĞİTİM SEN: KARMA EĞİTİM ESASTIR

Eğitim Sen Bingöl Şubesi tarafından önceki gün yapılan yazılı açıklamada, uygulamanın kabul edilemez olduğu ifade edildi: “Bu durumdan haberdar olduktan sonra hem okul idaresi hem Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu hususta uyarılarda bulunduk.  Maalesef bugüne kadar herhangi bir adım atılmamıştır.”

Karma eğitimin sonlandırılmasının okulda farklı sorunlara yol açtığı belirtilen açıklamada, “Sorun çözülmediği gibi okulda karma eğitime son verilmesine dayanak olarak bir referandum yapılarak bu durum gerekçelendirilmeye çalışılmıştır” denildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Eğitim Sen olarak diyoruz ki, okullar keyfi uygulama alanları değildir. Karma eğitim esastır. Okuldaki sorunlar daha da büyümeden derhal karma eğitime dönülmelidir.”

 OKUL MÜDÜRÜ: AİLELERİN TALEBİ

Karma eğitime son verildiğine yönelik iddiaları sorduğumuz Genç Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Yılmaz, “Bazı sınıflarımızda karma eğitim var, bazılarında da velilerimizin isteği ile farklı bir uygulama var. Tamamen velilerin isteği ile olan bir şey” diye konuştu. Referandum yapılması ile ilgili ise “Bugün zaten biz onun kararını aldık, kalan sınıflarımızda da değişikliğe gideceğiz. Hepsini kız ve erkek yapacağız, velilerimizin talebi doğrultusunda yaptığımız şeyi değiştireceğiz. Bu durumu düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: MÜSADE ETMEDİK

İddialara ilişkin ulaştığımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili, karma eğitimin esas olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli uyarılarda bulunmuştur. Okul müdürü de bu yanlıştan döndü. Biz müsaade etmedik ve kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Anadolu Lisesi, normalde karma eğitimdir. Öğrencilerin ‘kız ve erkek’ diye ayırılması söz konusu olamaz. Ailelerin talebiyle olacak bir iş değildir, karma eğitim bellidir, sınıfların oluşma şekli bellidir.  Bir ya da iki sınıfta oynama olmuş, ona da müsade etmedik. Olması gerektiği gibi olacaktır yani karma eğitim devam edecektir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, kız ve erkek öğrencilerin sınıflarının ayırılması nedeniyle Genç Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı.

Genç Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Yılmaz’ın sosyal medya paylaşımları da dikkat çekici. Paylaşımlarında, muhalefet partilerine karşıtlığını belli eden ifadeler kullanan Yılmaz, bir paylaşımında İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasından dolayı teşekkür etmiş. Ayrıca Yılmaz, 24 Mart 2022 tarihli bir paylaşımı ile Bursa’daki Mithatpaşa Ortaokulu’nda kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması talimatını veren Haydar Akın’a destek çıkmış.