Bingöl'de 5,2 büyüklüğünde deprem

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Elazığ Karakoçan'a bağlı 2 köyde 2 evde ağır hasar oluştuğunu , can kaybı ve yaralanma olmadığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, saat 21.28'de yaşanan deprem, 15.51 kilometre derinliğinde meydanda geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5,3 olduğunu belirtti. Enstitü, depremin merkez üssünün ise Kiğı'yla komşu olan Elağız'ın Karakoçan ilçesi olarak duyurdu.

ÇATAKLI: EKİPLERİN TARAMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakan Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, deprem ilgili olumsuz bir ihbar olmadığını söyledi. 

Çataklı, "Bingöl-Kiğı’da saat 21:28’de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir. Geçmiş olsun" dedi. 

AFAD: DEPREM SONRASI 5 ARTÇI DEPREM YAŞANDI

AFAD, depremin ardından 5 artçı deprem yaşandığı açıkladı.

Depremlerin en büyüğümüm 2,6 büyüklüğünde olduğu aktarılan açıklamada, "Deprem üssüne yakın il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde an itibarıyla herhangi bir olumsuz ihbar bulunmamaktadır. Deprem sonrası en büyüğü 2,6 olmak üzere 5 artçı deprem yaşanmıştır. Diyarbakır ve Erzurum il AFAD müdürlüklerimizden ekipler, destek amacıyla bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir" denildi. 

İlerleyen saatlerde AFAD, Elazığ Karakoçan'a bağlı Kuşbayırı köyünde 1, Çelebi köyünde 1 olmak üzere 2 evde ağır hasar oluştuğu, ancak herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığını duyurdu. 

AFAD raporunda, bölgenin deprem tehlikesini gösteren haritaya da yer verildi.

ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU YAYINLANDI

AFAD depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu yayınladı.

- Rapora göre, deprem, Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı Aşağı Serinyer köyüne 2,28 kilometre uzaklıkta ve yerin 15,51 kilometre altında meydana geldi.

- Ana şoktan sonra, saat 22.01'e kadar büyüklükleri 2,1 ile 2,6 arasında değişen 4 artçı deprem kaydedildi.

- Depremin belirgin süresi ise 7,38 saniye olarak hesaplandı.

- Aşağı Serinyer dışında depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yerleri ve uzaklıkları ise şöyle:

"Kiğı ilçesi Yukarı Serinyer köyü 2,99 kilometre, Bingöl Yayladere ilçesi Bilekkaya köyü 3,02 kilometre, Elazığ Karakoçan ilçesi Kuşbayırı köyü 3,33 kilometre, Bingöl Yayladere ilçesi Zeynelli köyü 3,93 kilometre."

Depremin merkez üssüne en yakın 5 il merkezi ile uzaklıkları ise şöyle:

"Bingöl 40,6 kilometre, Tunceli 60,64 kilometre, Erzincan 88,3 kilometre, Elazığ 106,44 kilometre ve Bayburt 118,17 kilometre."

Raporda, bölgede 1900 yılından bugüne kadar en büyüğü 7,9 olmak üzere 536 adet 4'ten büyük deprem meydana geldiği, bölgeye ait 1900 yılı öncesi için de 99 adet de tarihsel dönem depremi kaydının mevcut olduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)