Binance ve Coinbase'den Rusya açıklaması: Milyonlarca kişinin hesaplarını dondurmayacağız

Kripto para platformları Coinbase ve Binance: Rusya'da kripto para işlemlerini tamamen yasaklamayacağız. Yasalar tersini söylemedikçe herkes temel finans hizmetlerine erişimi hak eder.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kripto para platformları Coinbase ve Binance, Ukrayna hükümetinin Rusya'dan kripto para işlemi yapılmasının tamamen yasaklanması yönündeki çağrısını bir kez daha reddetti. İki kurum da, ABD'nin yasal yaptırımlarını uygulayacaklarını ama milyonlarca Rusya vatandaşına herhangi bir yasal gereklilik olmadan işlem yasağı getirmeyeceklerini vurguladı. 

'KRİPTO PARA, SIRADAN HALK İÇİN CAN YELEĞİ'

Coinbase'in üst yöneticisi Brian Armstrong, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Bütün Rusya vatandaşlarının Coinbase kullanımını engellemeyeceğiz. Yasalar tersini söylemedikçe herkesin temel finans hizmetlerine erişimi hak ettiğine inanıyoruz" dedi. Oligarkların yaptırımlardan kaçınmak için kripto paraya yönelmesi riskinin büyük olmadığını belirten Armstrong, "Bazı sıradan Ruslar, para birimleri çöktüğü için kriptoyu can yeleği olarak kullanıyorum. Birçoğu muhtemelen ülkelerinin yaptığı şeye karşı ve bir yasak, onlara da zarar verir" ifadelerini kullandı. 

BİNANCE: TEK TARAFLI OLARAK DONDURMAYACAĞIZ

Binance sözcüsü de, Reuters'a yaptığı yazılı açıklamada, "Milyonlarca masum kullanıcının hesaplarını tek taraflı olarak dondurmayacağız" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA HÜKÜMETİ TALEP ETMİŞTİ 

Her iki platform da, yasal yaptırım listelerine giren isimlere karşı önlem alacaklarını açıklamıştı. Ancak kripto para borsalarında en büyük hacimli işlemlerin birçoğu Rusya'dan yapılırken, Ukrayna hükümeti büyük kripto para borsalarından Rusya'daki işlemlerin tamamının yasaklanmasını istemişti. Coinbase ve Binance ise sıradan insanların hesaplarının da dondurulması yönündeki çağrılara karşı çıkıyor. (DIŞ HABERLER)