Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'dan Sedat Peker'e suç duyurusu

Sedat Peker'in hakkında uyuşturucu iddialarında bulunduğu Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım, Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sedat Peker, 23 Mayıs günü yedinci videosunu yayınlamıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım, yayınladığı yedinci videosunda hakkında yeni iddialarda bulunan Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Peker, Venezuela'nın yeni uyuşturucu güzergâhı olduğunu belirtmiş ve Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyaretlerine dikkat çekerek, "Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergâh kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım bey. Bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var oradan kuru yük gemileri direk Türkiye’ye gelebiliyor ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani esas gelen kokainler Dominik üzerinde de çok yakalanmaya başlayacak. Yeni güzergâh burası" demişti.

Bu açıklamanın ardından, Türkiye'nin Venezuela'dan sıfır vergiyle beyaz peynir ithal edebilmesini sağlayan karar ve Venezuela’da Ekim 2020'de peynire gizlenmiş kokain yakalandığı haberi de yeniden gündeme gelmişti. Binali Yıldırım, Peker'in iddiaları için, "Bu kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir, en büyük yanlıştır, tümüyle reddediyoruz" diye belirtmişti. Ticaret Bakanı Mehmet Muş da konuyla ilgili açıklama yaparak Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmediğini söylemişti. (AA/HABER MERKEZİ)