Binali Yıldırım: Türkiye deyince 1 sefer değil 3 sefer düşüneceksin

Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yaptığını belirten Binali Yıldırım, “Türkiye deyince 1 sefer değil 3 sefer düşüneceksin. Türkiye'nin ne kadar büyük olduğunu bütün dünya gördü” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir'deki bir otelde partisinin üyeleriyle bir araya geldiği programda konuşma yaptı.

Yoğun katılım nedeniyle partilileri tebrik eden Binali Yıldırım, “Gençler, 15 ay sonra karar günü, hazır mısınız, İzmir'de destan yazacak mıyız? Cumhur İttifakı olarak rekor oyla Cumhurbaşkanımızı yeniden seçmeye var mısınız? Gençler bizim enerjimiz, sizin enerjiniz Türkiye'nin güvencesi” diye konuştu.

'ENGELLESELER DE ONLARA RAĞMEN YAPTIK'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Yıldırım, “Bugüne kadar İzmir'in için her şeyi yaptıklarını, bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceklerini” söyledi.

Yıldırım, “Engelleseler de karşı çıksalar da onlara rağmen yaptık, yapmaya devam edeceğiz. AK Parti ailesi olarak gece demeden, gündüz demeden 20 yıldır 30 ilçede 1900 mahallede, durmadan, yılmadan, yorulmadan İzmir için çalıştık, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmek için daha çok çalışacağız. İzmir'de belediye başkanlarımız ilçelerinde engellere rağmen destanlar yazıyorlar” dedi.

'2023 SEÇİMLERİNDE BUNLARA HAK ETTİKLERİ CEZAYI VERMEYE HAZIR MISINIZ'

Bugüne kadar 15 kez seçime katıldıkları ve kazandıklarını dile getiren Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

“Yetmedi bir geldiler gittiler, iki geldiler gittiler, üç geldiler gittiler, altı gelsinler, sekiz gelsinler topu gelsin yine de biz varız, meydandayız. Evelallah sandıkta İzmir gereken cevabı verecektir. Onun habercisi buradadır. Ülkemizi dışarıya şikayet edenler, ülkemizin yararına olmayacak her türlü işin içinde olanlara karşı önümüzdeki 2023 seçimlerinde Cumhuriyetin 100'üncü yılında bunlara hak ettikleri cezayı, hak ettiklerini vermeye hazır mısınız? İzmir unutma, unutmayın değerli kardeşlerim 2023 olmadan 2024 olmaz.”

'İKİYÜZLÜLÜK YAPMAYAN, HARBİ OLAN, BARIŞ İSTEYEN BİR ÜLKE VAR'

Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yaptığını hatırlatan Yıldırım, “Değerli kardeşlerim Türkiye deyince 1 sefer değil 3 sefer düşüneceksin. Türkiye büyük bir ülke, bu millet büyük bir millet. Bir kez daha Rusya-Ukrayna krizinde Türkiye'nin ne kadar büyük olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dünya lideri olduğunu bütün dünya gördü. İşte tarafları bir araya getiren sorunları çözen bölgesel barışı sürdürmek için her ihtimali, her şeyi deneyen, barış isteyen, kardeşlik isteyen samimi bir ülke var. İkircikli davranmayan, ikiyüzlülük yapmayan, harbi olan, bölgede ve dünyada barış isteyen bir ülke var” dedi. (HABER MERKEZİ)