Binali Yıldırım: Emperyal güçlerin canını sıkmaya devam edeceğiz

Sakarya'da üniversite öğrencileriyle bir araya gelen AK Partili Yıldırım, “Erdoğan emperyal güçlerin bölgedeki oyunlarını bozuyor. Bu da canlarını sıkıyor. Onların canını sıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sakarya Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu ve soruları yanıtladı.

Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle bir süre kapanan üniversitelerin açılmasının çok sevindirici olduğunu belirten Yıldırım, “Bizim üniversitemiz de 1 sene kapandı ama Covid-19 falan yoktu. Anarşi yüzünden, terör yüzünden. İki arkadaşım, iki metre yakınımda silahla vurularak öldürüldü. Yine teröristler Prof. Dr. Bedri Fakiroğlu'nu öldürdü ve ondan sonra üniversite 1 sene kapatıldı” diye konuştu.

Öğrencilere “Bizim en büyük gücümüz, en büyük kaynağımız sizsiniz” diyen Yıldırım, şunları söyledi:

“Güçlü olacağız, bu gücümüz sadece 84 milyon insanımızı için değil, aynı zamanda bölgemizdeki milyonların geleceği de gözü de bizde. Onun için niye içeride dışarıda herkes Recep Tayip Erdoğan gitsin diye uğraşıyor çünkü Recep Tayyip Erdoğan emperyal güçlerin bölgedeki oyunlarını bozuyor. Bu da onların canını sıkıyor. Onların canını sıkmaya devam edeceğiz.”

'REKLAMLARI GEÇELİM SORUYA GELELİM'

Yıldırım, “Türkiye'nin, denizleri aktif olarak kullandığını düşünüyor musunuz?” sorusunu ise “Deniz ticaretini dünyada 15'inci sıradayız. İyi durumdayız. Hem ithal hem ihraç yüklerimizi taşıyoruz, gemi inşa, yapım sanayinde ilk beş ülke arasındayız. Yat imalatında dünyanın üçüncüsüyüz. Denizde yolcu taşımacılığı anlamında soruyor iseniz yeterince iyi değiliz. Sebebi de insanların vakit nakit kıyaslaması yapması. Artık kara yolu daha kolay, hele hele uçak daha kolay” şeklinde yanıtladı.

Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı gibi çok sayıda proje hayata geçirdiklerine değinen Yıldırım, “Say say bitmiyor. 28 bin kilometre bölünmüş yol, 56 havalimanı, demir yolları ve 445 bin kilometre fiber ağı. Neyse reklamları geçelim, soruya gelelim. Bunlar tabii ki heyecanlandırıyor beni, gururlandırıyor. Ülkemizi kalkınmada, altyapısında, kara yolunda, hava yolunda, deniz yolunda, demir yolunda 39'uncu sıradan alıp dünyanın 9'uncusu yapmak beni çok gururlandırıyor” dedi. (SAKARYA/AA)