Binali Yıldırım: Bu seçimlerde ilk defa terör örgütleri sandığa getirildi

AK Partili Binali Yıldırım, "Bu seçimlerde ilk defa terör örgütleri sandığa getirildi, sandığa ortak yapıldı, meşrulaştırıyorlar"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ankara'nın Akyurt ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, "Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir" açıklamasına yönelik tepkilere değinen Binali Yıldırım, "Hepsi hakkımda açıklama yapıyor, 'Bize işgalci diyor, bilmem ne diyor' falan diye. Kardeşim ben size işgalci falan demiyorum. Niye lafı tersinden okuyorsunuz? Diyorum ki, bu seçimlerde ilk defa terör örgütleri sandığa getirildi, sandığa ortak yapıldı, meşrulaştırıyorlar" ifadelerini kullandı.

"40 bin şehit verdiğimiz, 10 binlerce masum insanı yitirdiğimiz, 400 milyar dolar servet harcadığımız ve kontrol altına aldığımız terörü tekrar başımıza bela etmek istiyor. 'Bunu nereden çıkarıyorsun?' diyorlar" diyen Yıldırım, "Niye terör örgütünün adını vermiyorsun? Söylesene, 'PKK'ya karşıyım, FETÖ'ye karşıyım.' Açık açık de. HDP çıkıp hiçbir gün 'PKK terör örgütüdür, insanları katleden bu örgütü lanetliyorum' dedi mi? Onlardan böyle bir şey beklenmez. Ama onlar, onlardan destek istiyor. Ondan sonra da 'Biz teröre karşıyız' diyor. Kargalar güler" şeklinde konuştu.

Seçimi İstiklal Savaşı'na benzeten Yıldırım, "Hiç kusura bakmasınlar, işgal işi nereden geliyor? Terör örgütlerinin arkasındaki emperyal güçler de 100 yıl önce bu ülkeyi işgal eden, nasıl onları İstiklal Savaşı'nda kökünü kazıdık attıysak, onların maşalarını da onları destekleyenleri de pazar günü sandığa mahkum edeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)