Bimeks patronu rahatsız oldu: Sendikayı şikayet etti

Binlerce işçinin hakkını vermeyen Bimeks'in 3 patronundan biri olan Ahmed Akgiray, işçilerin haklarını savunan Umut Sen Sözcüsü Betül Celep hakkında şikayette bulundu. Emniyette ifade vermeye giden Celep, "Bu benim için onurdur. Rahatsız olmasalar yanlış yoldayız derdim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maaşlarını alamadan ve tazminatsız bir şekilde işten atılan Bimeks işçileri haklarını aramaya devam ederken şirketin patronlarından Ahmed Akgiray'dan yeni bir hamle geldi. Son günlerde şirketin patronları olan Vedat Akgiray ve Ahmed Akgiray'ın akademisyenlik yaptığı Boğaziçi ve Özyeğin Üniversitelerinin önünde eylem yapan işçilerden Akgiraylar rahatsız oldu. İşçiler ise gözaltına alınmaya, haklarında dava açılmaya karşı ses yükseltmeye devam edeceklerini söylüyor. 

PANKARTTAN RAHATSIZ OLDU...

Bimeks işçileri geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nde basın açıklaması yapmak istedi. Fakat polisler işçilere saldırıp gözaltına aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da aralarında Umut Sen Sözücü Betül Celep'in de bulunduğu 6 işçi hakkında, 'Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma' iddiasında bulunarak iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianame sonra işçilere adli kontrol kararı verildi.

İşçiler bu gelişmenin yıldırma politikası olduğunu savunarak haklarını aramaya devam etti. Pankartlarla patronlarına seslenen işçiler haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söylerken şirketin patronlarından biri olan Ahmed Akgiray, Umut Sen Sözcüsü Betül Celep hakkında 'kişilik haklarıma hakaret ediliyor' diyerek suç duyurusunda bulundu. Celep, emniyete giderek ifade verirken, "Bundan onur duyuyorum" dedi. 

'EN AZ SABIKALI OLAN KİŞİYİ ÖNE SÜRÜYORLAR'

Celep hakkında yapılan suç duyurusuna tepki gösterirken şunları söyledi: "Organize nitelikli dolandırıcı ekibinin star yüzü Ahmed Akgiray'ın yapmış olduğu "hakaret" konulu suç duyurusu şimdiye kadar kollandıkları yasalara sığınma isteği. Bimeks işçilerine borçlu olduklarından işçilerden şikayetçi olamayıp sadece benim ismimi geçirmişler. Onurdur, şereftir patronları rahatsız etmek. Rahatsız olmasalar yanlış yoldayız derdim. Bu suç duyurusunu Ahmed Akgiray'ın yapmasını oturup istişare eden Vedat ve Murat Akgiray (Şirketin diğer patronları) içlerinde en az sabıkalı kişiyi ortaya sürüyorlar. Bize fark etmiyor, birlikte soydular şimdi de birlikte kaçış yolu planlıyorlar. Bunu biliyoruz."

'BİZLER HIRSIZA HIRSIZ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

İşçilerin haklarına konanlarla mücadele edeceklerini söyleyen Celep, "Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz" dedi. İşçiler için adalet gelene kadar susmayacaklarını belirten Celep son olarak şöyle devam etti: "Bimeks işçileri davalarını kazanmışken, yasa hukuk tanımadan maaş ve tazminatlara çöken Akgiray'lar, şimdi yüzleri kızarmadan bir kez daha hukuku kendi lehlerine kullanmayı talep ediyor esasen. Suç duyurusu konusunun hakaret olması da manidar. Esas hakaretten yargılanması gerekenler BİMEKS'i var edenler işçilerin emeklerine çökenler, işçileri salak yerine koyanlar, işçi arkadaşların evlerine icra gelmesine sebep olanlar yani Akgiray'lardır. Biz bir tane onurlu savcı aradık aylarca bu soyguncuları hapse atacak, bulamadık. Bu suç duyurusunu davaya dönüştürecek patronları kollayan bir savcı çıkacak mı göreceğiz. Bizler hırsıza hırsız demeye, Akgiray'ları rahatsız etmeye devam edeceğiz. İşçilere adalet yoksa, Akgiraylara huzur yok."