Bimeks işçisi Dilek Aslan; gece vardiyada gündüz direnişte

Topluca işten atıldıktan sonra açtıkları davaları kazanmalarına rağmen ücretlerini ve tazminatlarını alamayan Bimeks işçilerinin direnişi sürüyor. 1500 mağdur işçiden biri olan Dilek Aslan işsiz kaldıktan sonra bir yandan her gün şafak vaktinde kalkıp fabrika önlerinde çay-simit satıp bir yandan da direnmeye devam ediyordu. Pandemi yasakları nedeniyle artık simit satamayan Aslan, bir fabrikada işe girdi, ancak direnişten kopmaya da diyeti yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Bir dönemin teknoloji devi BİMEKS 2018 yılında mağazalarının tek tek kapanmasının ardından 1500 işçiyi 5 aylık ücretlerini ve tazminatlarını ödemeden işsiz bıraktı. Açtıkları davaları kazanan ancak tek kuruş alamayan işçiler direnişe başladı. Haklarını ararken gözaltına alınan, tehdit edilen ve davalarla karşı karşıya kalan işçiler eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor.

DİRENİŞ İÇİN GECE VARDİYASI

48 yaşındaki 2 çocuk annesi Dilek Aslan da onlardan biri. Eşi servis şoförü olan Aslan, bir yandan eylemlere katılıyor bir yandan da ailesinin geçimine katkı sunmak için çırpınıyor. Son pandemi yasaklarına kadar şafak vaktinde kalkıp fabrika önlerinde çay-simit satarak ayakta kalmaya çalışan Dilek Aslan artık bu işi de yapamıyor. Bir fabrikada iş bulan Aslan'ın direnişteki arkadaşlarından ve eylemlerden kopmamak için gece vardiyasında çalışmayı tercih ediyor.

'BİZİM İÇİN SLOGAN DEĞİL'

İşçiler seslerini duyurmak için kullandıkları Bimeks Direnişçileri adlı Twitter hesabından günün ilk saatlerinde vardiyada olan arkadaşlarına dair bir paylaşım yaptı. Dilek Aslan'ın fabrikada çalışırken çektiği bir videoyu yayınlayan işçiler şu mesajı verdi: “Dilek ablamız pandemi sebebiyle simit satamadığından işe girdi. Direnişe devam etmek için gece vardiyasında bu gürültü de çalışıyor. Sabah eve gidip akşam yemeğini ocağa koyuyor. Sonra da eyleme geliyor. Biz kazanacağız bizim için slogan değil. Bunca emeğin karşılığını alacağız.”

Dilek Aslan ise videoda “Arkadaşlar merhaba, eylemlere gidebilmek için gece işi buldum çok şükür. Son şansımızı kullanıyoruz. Eylemlere devam” dedi. (HABER MERKEZİ)