BİM'den, Milli Gazete'ye haber sansürü karşılığı reklam teklifi

Milli Gazete'de bugün dikkat çeken bir 'ilan' yayınlandı. İlanda gazete, BİM marketler zincirinin verdiği ilanı sansür taleplerini kabul etmedikleri için geri çektiğini duyurdu. Gazetenin Yazıişleri Müdürü Ercan Özcan, "BİM 80 milyon insandan değerli değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Gazete bugün yayımlanan sayısında BİM marketler zincirinin ilanının bulunacağını ancak BİM'in "haber sansürü" girişiminde bulunmasından ötürü ilanın çıkmadığını açıkladı.

Gazetenin son sayfasında, "Bugün sayfada 'BİM reklamı' olacaktı. Ancak reklam verenin 'haber sansürü' taleplerinin kabul edilmemesi üzerine reklam geri çekilmiştir. Gelişmeler, detaylarıyla birlikte ilerleyen süreçte okuyucularımızla ve kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

Gazetenin Yazıişleri Müdürü Ercan Özcan, ilanın çekilmesine gerekçe olan haberin ucuz et yolsuzluğuyla ilgili olduğunu söyledi. Özcan şunları belirtti: "Yaptığımız ucuz etteki yolsuzluk haberi sadece BİM'İ değil birçok marketi ilgilendiren bir haberdi. BİM'in veya başka bir marketin ismi haberde geçmiyor. BİM de bu haberin kaldırılmasını istedi. Biz de bunu kabul etmedik. Nitekim burada 80 milyon insanın hayatı söz konusu. BİM 80 milyon insandan daha değerli değil, Milli Gazete de 80 milyon insandan daha değerli değil. Milli Gazete buna asla boyun eğecek bir gazete olamaz. Umarım BİM bunu hiçbir gazeteye yapmaz ve yaptıkları hatanın farkında olur, yaptıkları hatadan da geri adım atarlar."