Bill Gates: Salgının ardından ofiste geçirdiğimiz günler azalacak

Korona virüsüyle mücadelede yaptığı yatırımlarla bilinen Amerikalı milyarder Bill Gates, salgının ardından ofis yaşamının kalıcı olarak değişeceğini söyledi. Gates, "İş seyahatlerinin yüzde 50'sinden ve ofisteki günlerin yüzde 30'undan fazlası ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19'a karşı aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarla bilinen Microsoft'un kurucusu ve Bill ve Melinda Gates Vakfı Eşbaşkanı Bill Gates, "İş seyahatlerini, eski ofis yaşamınızı unutun" mesajı vererek salgının bitmesi halinde bile insanların yaşamı eskisi gibi olmayacağını söyledi. Gates, korona virüsünün salgın sona erdikten sonra bile insanların seyahat alışkanlarını ve çalışma şeklini temelden değiştireceğini söyledi.

'EVDEN ÇALIŞMAK ARTIK DAHA UYGUN HALE GELDİ'

The New York Times’ın düzenlediği DealBook Konferansı'nda Andrew Ross Sorkin'in sorularını yanıtlayan Gates, “Tahminim, iş seyahatlerinin yüzde 50'sinden ve ofisteki günlerin ise yüzde 30'undan fazlası ortadan kalkacak" dedi. Sputnik'in aktardığına göre, salgının iş dünyasında bırakacağı en büyük değişimin iş seyahatlerinde olacağını anlatan Gates, 'evden çalışmak artık daha uygun hale geldiği için iş seyahatlerinin ciddi oranda azalacağını öngördüğünü' söyledi. Ancak Gates'e göre bu, şirketlere göre farklılık gösterebilir ve bazı şirketlerin diğerlerine göre yüz yüze görüşmeleri azaltma çabaları diğerlerine göre daha fazla olabilir.

'İŞ SEYAHATLERİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALACAK'

Kısa bir süre önce korona virüsüne karşı yüzde 90 etkili olduğu duyurulan aşıyı geliştirdiğini açıklayan Pfizer ile BionTech’in de aralarında olduğu aşı çalışması yapan şirketlerin hisselerine önemli miktarlarda yatırım yapan Gates, “Bir şekilde ofise gideceğiz, bir şekilde iş seyahatleri de yapacağız. Ancak bu önemli ölçüde daha az olacak" dedi. (Kaynak: Sputnik)