Hong Konglu bilim insanları: Bu virüs ninja gibi, temmuza kadar kontrol altına alınamaz

Hong Kong'da altı korona virüsü hastasının akciğer dokularını inceleyen bilim insanları: Yeni virüs, 48 saat içinde SARS'tan en az 10 kat fazla türüyor. Virüs ninja gibi, vücut içinde bağışıklığı düşürüp ürüyor. Temmuza kadar kontrol altına almanın hemen hemen hiç yolu yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hong Kong'da korona virüsü hastalarının akciğer dokuları üzerinde yapılan bir araştırma, Covid-19'un SARS'tan en az 10 kat daha hızlı türediğini ortaya koydu. Araştırmayı yürüten doktorlardan biri, "Salgının temmuza kadar kontrol altına alınması imkansız" dedi.

Araştırma Hong Kong Üniversitesi'nde, altı hastanın akciğer dokuları üzerinde yapıldı. South China Morning Post gazetesinin haberine göre, araştırmanın sonunda Covid-19'un 48 saat içinde 100'e yakın kez türeyebileceği, bu sayının SARS için 10 ila 20 arasında olduğu ortaya çıktı.

'NINJA' BENZETMESİ

Aynı zamanda Covid-19'un bağışıklık ve solunum sitemlerinden SARS virüsüne kıyasla daha yavaş yanıt aldığı belirtildi. Araştırmayı yürüten doktorlardan Dr. Jasper Chan Fokwoo, "Bu virüs ninja gibi, vücut içinde bağışıklığı düşürüp ürüyor" dedi.

Görülmeyen semptomların virüsün kontrol edilmesini zorlaştırdığını belirten mikrobiyolog Yuen Kwok-yung da, "Temmuza kadar virüsü kontrol altına almanın hemen hemen hiç yolu yok" açıklamasında bulundu. (Sputnik)