Kafatasları bacakların yanında 17 iskelet bulundu!

İngiltere'deki mezarlık kazılarında bulunan iskeletler arkeologları heyecanlandırdı. 52 iskeletin 17 tanesinin kafasının koparılmış olduğunu gören araştırmacılar kafataslarını bacakların yanında buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de, Antik Roma mezarlığını kazan arkeologlar, kafaları vücutlarından ayrılmış iskeletler buldu. Suffolk kentinde yapı geliştirme projesi öncesi yapılan kazılarda bulunan 52 iskeletin 17 tanesinde kafalar, bacakların yanına ya da bacakların arasına yerleştirilmişti.

Arkeolog Andrew Peachey, bulguların, Antik Roma ölü gömme adetlerine dair bir bakış açısı sunduğunu söylüyor. Dördüncü yüzyıla tarihlenen Roma mezarlığı, muhtemelen yakınlarda bir yerleşim yerinde yaşamış olan erkek, kadın ve çocukların kalıntılarını içeriyor. Peachey, “Çok özel bir mezar geleneği uygulayan bir nüfusun çok özel bir bölümüne bakıyoruz” diyor. Peachey, bunların infaz olduğuna inanmadığını ve birey öldükten sonra kafaların 'dikkatlice' çıkarılmış olmasının muhtemel olduğunu söylüyor.

.

Araştırma ekibi, söz konusu nüfus hakkında mümkün olduğunca bilgi bulmak için kemikleri analiz ediyor. Suffolk, Romalılar birinci yüzyılda burayı istila ettiğinde Iceni kabilesinin kontrolü altındaydı. M.S. 1. yüzyılın ortasından M.S. 5. yüzyılın başlarına kadar, Norwich yakınlarındaki Colchester ve Caistor’daki başlıca Roma yerleşimleri arasında yoğun bir yerleşim alanıydı. Suffolk’taki en önemli Roma sitelerinden biri Ipswich’teki Castle Hill’deki belki de bir avlu etrafında düzenlenmiş birkaç binadan oluşan villa kompleksi. (Kaynak: Arkeofili)