Rusya Ay üssü için tarih verdi

Rusya'nın Ay'a kuracağı istasyon için tarih verdi: Dünya yörüngesinde test edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da yayınlanan 'Ay Programının Uygulanmasının Yol haritası' tanıtımında, 2025 yılı sonunda ana modülün fırlatılmasıyla, Ay yörüngesinde Rusya ulusal istasyonu inşaatının başlatılmasının planlandığı belirtildi.

Yayınlanan belgeye göre, daha sonra Ay'ın yüzeyine kozmonotları indirecek gemi ve kalkış-iniş modülleri, yörüngedeki istasyonuna yerleştirilecek. Tanıtım, insanlı uzay araçları genel tasarımcısı Evgeniy Mikrin tarafından hazırlandı.

Evgeniy Mikrin daha önce, Uluslararası Uzay İstasyonu için geliştirilen modülleri baz alarak oluşturulan yakın ay istasyonu konseptini sunmuştu. Hazırlanan konsept, önce Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Rus segmentinin inşasının tamamlanması kapsamında dünya yörüngesinde test edilecek.

KONSEPT ÜÇ AY İÇERİSİNDE HAZIRLANACAK

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitriy Rogozin, Ay programı konseptini önümüzdeki üç ay içerisinde hazırlayacaklarını açıklamıştı. Ancak, Uzay Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Anatoliy Petrukoviç, yakın ay istasyonunun Ay'daki istasyona göre daha az ilgi çekici olduğunu, çünkü yüksek dozdaki radyasyondan dolayı kozmonotların orada sürekli kalamayacağını ve bilimsel araştırmalar için istasyonda ayrılan alanın küçük olduğunu belirtti.Öte yandan, Roskosmos ile NASA, ABD'nin Ay'ın yörüngesine kurmayı planladığı Gateway istasyonu için geliştirilecek modül için anlaşma imzaladı. Roskosmos'un sadece eşit haklar temelinde bu projede yer alabileceği belirtildi. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler Rusya Ay inşaat üs