'Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü'nü, Mülkiyeliler Birliği verecek

Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü'nü, bu yıldan itibaren Mülkiyeliler Birliği verilecek.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - 2012 yılından bu yana Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Merkezi tarafından verilen "Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü", bu yıldan itibaren Mülkiyeliler Birliği çatısı altında verilmeye başlanacak.

Türkiye’de sosyal politika disiplininin öncülerinden Prof. Dr. Cahit Talas’ın anısına, 2012 yılından bu yana her yıl, sosyal politika alanında yazılmış olan doktora ve yüksek lisans tezlerine “Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü” veriliyor.

cahit-talas-afis-2Sosyal politika alanında özgün araştırma faaliyetlerini desteklemek ve genç araştırmacıları, bu alanda bilimsel çalışmalara özendirmek amacı ile verilen ödül komitesi, Prof. Dr. Ahmet Makal, Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, Prof. Dr. Gülay Toksöz, Prof. Dr. Ömer Zühtü Altan ve Doç. Dr. Aziz Çelik’ten oluşuyor.

2012-2016 yıllarında Ankara Üniversite Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Merkezi çatısı altında verilen ödül, 2017 yılından itibaren Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi ile birlikte düzenlenecek.

Ödülle ilgili şartlar, http://mulkiye.org.tr/prof-dr-cahit-talas-sosyal-politika-odulu adresinden öğrenilebilir.

PROF. DR. CAHİT TALAS KİMDİR?

Prof. Dr. Cahit Talas, 1917 yılında Trabzon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon ve Ordu’da tamamladı. Siyasal Bilgiler Fakültesini 1938 yılında bitirdi. Doktora derecesine İsviçre’de "La Législation du Travail Industriel en Turquie" başlıklı çalışmasıyla 1947 yılında hak kazandı. Bir süre Maliye ve Çalışma Bakanlıklarında çalıştı. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde göreve başladığı 1953 yılında Sosyal Güvenlik ve Türkiye’de İşçi Sigortaları adlı çalışmasıyla doçent, 1958 yılında ise profesör oldu. 1960-1961 yılları arasında Çalışma Bakanlığı, iki dönem de (1960-61, 1961-62) Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı yaptı. Türkçe ve Fransızca dillerinde yayınlanmış çok sayıda kitabı ve incelemeleri ile çevirileri olan Prof. Dr. Cahit Talas, 1983 yılında kendi isteği ile emekli oldu. Mülkiyeliler Birliği üyesi de olan Cahit Talas, 14 Ekim 2006’da yaşamını yitirdi.