NASA 10 bin katrilyon $'lık asteroidin peşinde

NASA, Psyche isimli asteroidi 2023'te ziyaret edecek. Asteroitte bulunan madenlerin değerinin 10 bin katrilyon dolar olduğu söyleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), değeri katrilyonlarca dolar olan bir asteroidi 2023 yılında ziyaret etmeyi hedefliyor.

İlk defa 1852 yılında keşfedilmiş ve Psyche adı verilmiş olan asteroidin yüzeyinin yüzde 90'ının demir-nikel ve yüzde 10'unun silika olduğu tahmin ediliyor Asteroid yüzeyindeki madenlerin değerinin yaklaşık 10 bin katrilyon dolar olabileceği hesaplanıyor ve bu haliyle dünya ekonomisinin toplam büyüklüğünün yaklaşık 137 bin katına denk geliyor. Psyche projesinin başındaki Arizona Üniversitesi Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nden Lindy Elkins-Tanton, 200 kilometre çapındaki metal asteroidin değerinin yaklaşık 10 bin katrilyon dolar olabilieceği düşünüyor.

Tüm dünya ekonomisinin büyüklüğü ise 73 trilyon dolar.

Çok eski ve ölü bir gezegenin çekirdeği olduğu sanılan Psyche asteroidine daha önce hiç sefer yapılmamış. Psyche asteroidine yönelik ilk sefer teklifi 2014 yılında verildi. Mars ve Jüpiter arasındaki geniş asteroid kuşağında bulunan Psyche'nin Güneş Sistemi içerisinde bir benzeri bulunmuyor. Eğer sefer teklifi kabul edilirse asteroidden toplanan parçalarla dünyanın dış yüzeyi hakkında da daha fazla bilgi toplanabilecek. (BBC Türkçe)

Etiketler maden nasa uzay asteroid