İki sene 'akşamdan kalma'

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre İngilizler, yaşamlarının 2 senesini akşamdan kalma olarak geçiriyor. Araştırmaya katılanların yüzde 5’i, bir ayda 6 ya da daha çok kez akşamdan kalma bir şekilde uyandıklarını söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gece içkiyi biraz fazla kaçırınca yaşanan, uyanma isteğini alıp götüren o baş ağrısı ve halsizlik hissi, içkiyi çok seven İngilizlerin hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline gelmiş görünüyor. Ceyms.com'da yer alan habere göre, bir vitamin şirketinin 18-78 yaş arasındaki 2.000 denekle yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre İngilizler her ay en az bir kez akşamdan kalma olarak güne başlıyor, bu da düzenli içki içen birinin hayatında 2 yıla denk geliyor.

Akşamdan kalmalığı önlemek için ne yaptıkları da sorulan deneklerin verdiği yanıtların ilk sırasında “su içmek” yer alıyor. Bunu uyumak, duş almak, temiz hava ve ağrı kesiciler izliyor. Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) 2015 tarihli araştırma sonuçlarına OECD ülkeleri arasında kişi başı yıllık alkol tüketimi sıralamasında 12 litreyle 6. sırada. 14,1 litreyle çek Cumhuriyeti’nin ilk sırada yer aldığı listede Türkiye 2,4 litreyle son (33) sırada. Ancak dünyada en çok içki tüketenler Çekler değil; 2010 tarihli WHO verilerine göre kişi başı 17,1 litreyle rekorun sahibi Beyaz Rusyalılar. (HABER MERKEZİ)