Uzayda yaşam için yeni deneyler

NASA, insanoğlunun gelecekteki uzay yolculuklarını tasarlamak için önemli sonuçlar verecek beş yeni deneyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapılan deneyler ve uzay koşullarıyla ilgili bilinen gerçekler, insanoğlu için uzayda uzun süreli yaşamın pek sağlıklı sonuçlar doğurmadığını kesin olarak ortaya koyuyor. Kasların ve iç organların yer çekimsiz ortamdan olumsuz etkilenmesi ilk akla gelen durum. Fakat uzayın insana etkileri bunlarla bitmiyor.

Bu yüzden uzun süre uzayda kalacak astronotların çok disiplinli ve ağır egzersiz programları bulunuyor. NASA'nın, uzayda bir yıl geçiren astronotu Scott Kelly'nin uzun dönemde göreceği etkiler takip edilecek. Ancak NASA'nın, uzayda uzun yaşama deneyleri bitmiş değil.

astronot

Amerikan uzay ajansı, 2018'den başlayıp 2024'e kadar sürecek, beş tane birer yıllık uzayda yaşam deneyi yapacak. Beş astronot sırayla Uluslararası Uzay İstasyonu'nda birer yıllık yaşam deneyine katılacak.

NASA'nın bu deneylerden elde edeceği verilerin Mars yolcukları için çok önemli olduğu biliniyor. Yeni ABD Başkanı Trump'ın danışmanları, yeni yönetimin de NASA'nın uzay keşiflerine odaklanacağının altını çiziyorlar. Bu da NASA'nın Mars'ta yaşam konusuna özen göstereceği sonucunu doğruluyor. (Kaynak: Shiftdelete)