Ölüyü diriltme deneyleri yasaklandı

Yeni ölmüş insanları, beyinleri üzerinde bir takım kimyasal maddeler kullanarak hayata döndürme deneyleri Hindistan'da yasaklandı. Önemli bir tıp fakültesinde yürütülen çalışmalar, halkın tepkisi üzerine devlet tarafından engellendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın önde gelen tıp fakültelerinden iri olarak bilinen National Institute of Medical Statistics'te bir süredir bilim insanları, ölüleri diriltme konusunda çalışıyor. Farklı sebeplerle beyin ölümü gerçekleşmiş insanları hayata döndürmeyi amaçlayan deneyler, halkın protestolarından etkilenen devlet tarafından yasaklandı.

Silah ve kesici aletlerle saldırı, kalp krizi, trafik kazası ve kan kaybı sebebiyle ortaya çıkan beyin ölümünü geri çevirme amaçlı deneylerde bilimciler, detaylarını açıklamadıkları yöntem ve kimyasallarla yapmayı planlıyordu. Önemli bir aşama kaydettiklerini bildiren araştırmacılar, yakında 20 ölü üzerinde denemeyi planladıklarını fakat yasak üzerine çalışmalarını askıya aldıklarını bildirdi.

Hastalık ve yaşlılığa bağlı sebeplerle değil de, kaza ve saldırı gibi ani ölümler için uygulanması planlanan yöntemin farklı ülkelerde tekrar gündeme gelmesi söz konusu. Yapılan araştırmanın ilk hedefi, ölümü gerçekleşmiş hastayı koma haline döndürmek ve sonrasında tedavi ile eski sağlığına kavuşturmaktı.