Amazon, yeni rüzgar çiftliğini duyurdu

Online alışveriş devi Amazon, aynı zamanda farklı şirketlere de hizmet veren veri merkezlerinin yüksek elektrik ihtiyacını karşılamak için inşa etmeye başladığı, Ohio'da Aralık 2017'den itibaren her yıl 530 bin mega watt saat elektrik üretmesi planlan yeni rüzgar çiftliği Amazon Wind Farm US Central 2'yi duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amazon, Ohio'da Aralık 2017'den itibaren her yıl 530 bin mega watt saat elektrik üretmesi planlan yeni rüzgar çiftliği Amazon Wind Farm US Central 2'yi duyurdu. Bu proje AWS'nin (Amazon Web Services) ABD'deki beşinci yenilenebilir enerji projesi, Ohio'daki ikinci rüzgar çiftliği olacak. Yeni rüzgar çiftliği, AWS veri merkezlerine güç sağlayan elektrik şebekesine enerji verecek.

Tamamlandığında yıllık toplam 2,2 milyon MWh enerji üretiyor olacak. Bu da yaklaşık 200 bin evin elektrik ihtiyacına karşılık geliyor. Kasım 2014'te AWS, dünyadaki bütün iç altyapılarında yüzde yüz yenilenebilir enerji kullanacağının uzun vadeli taahhüdünü paylaşmıştı.

ruzgar-tribunu

Son 18-24 ay içinde yapılan girişimler sonucunda AWS'nin 2016 için belirlediği yüzde 40'lık yenilenebilir enerji kullanım hedefini aşmasını sağlandı. Amazon, 2017 sonuna kadar yüzde 50 oranında yenilenebilir enerji kullanmayı hedefliyor. (Kaynak: Shiftdelete)