Bu gece Orionid 'dans edecek'

Her yıl Ekim ayında gözlemlenen Orionid meteor yağmurları 21-22 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Meteorların gökyüzünde oluşturduğu ve 'Orion meteor yağmuru' olarak da bilinen meteor yağmuru bu akşamdan itibaren gözlemlenebilecek.

Her yıl Ekim ayında yaşanan Orionid yağmurları 2 Ekim'den itibaren Dünya'ya ulaşmaya başladı ve 7 Kasım'a kadar görülmeye devam edecek. Dünya'dan en net gözlemlenebileceği tarih ise 21-22 Ekim. Özellikle gece 1-4 saatleri arasında net şekilde gözlemlenebilecek bu görsel şölende saatte 30 yıldız kayması bekleniyor.

Orionidlerin bu adla anılmalarının nedeni, Orion (Avcı) takımyıldızından geliyorlarmış gibi görünmelerinden kaynaklanıyor.

meteor1Göktaşı yağmuru nasıl izlenebilir?

Kayan yıldızları görmek için mümkün olduğunda karanlık alanlarda olmak gerekiyor. Şehirde olanlar için ise yapacak pek fazla bir şey yok ama yine de göktaşı görme olasılıkları bulunuyor. Gözlerin karanlığa alışması için en az 30 dakikalık bir zaman ayırmak yararlı olabilir. Gözlem süresi uzadıkça, göktaşı görme olasılığı da artacaktır.

Göktaşları gökyüzünün herhangi bir noktasında belirebilir. Yine de dikkatinizi belli bir bölgede tutmaya karar verdiyseniz, ufuktan yukarı doğru üçte ikilik bir kısmı tercih edebilirsiniz; tabii orada aşırı bir ışık kirliliği yoksa.

Haberin tamamı