Bu robot insanlara küsüyor

Yapay zeka giderek gelişirken, bir örneği de İsviçre'de ortaya çıktı ve Alexia Lechot adlı tasarımcı, alıngan bir kişiliğe sahip robot üretti. iPad kullanarak oyun oynayan robot, yenilmeyi sevmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genellikle fabrika ve atölyelerde ürün montajında kullanılan Delta robotlara bir yenisi eklendi fakat bu sefer mantık çok daha farklı. Deltu adı verilen bu robotu kızdırmamak gerekiyor çünkü aksi takdirde kendisi oyun oynamayı bırakıp sizi görmezden geliyor, hatta bu sırada selfie çekip Instagram'a dahi atabiliyor.

Basit bir yapay zeka karakterine sahip olan Deltu, insanlarla etkileşime geçmesi için yaratılmış ve bunu iki iPad kullanarak gerçekleştiriliyor. Videoda da izleyebileceğiniz gibi, Deltu ve karşısındaki insan rakibi bir çeşit hafıza oyunu oynuyorlar, ardından rakip dişli çıkınca Deltu oyunu bırakıyor ve ilgisini farklı yönlere veriyor.

Sıkıldığı zaman oyunla ilgilenmeyi kesen, müzik açan, hatta işi bir ileri noktaya taşıyarak selfie çeken ve bunu hızlıca Instagram'a yükleyen "narsist robot" Deltu, şimdilik fazla fonksiyona sahip değil ama insan-robot ilişkilerinin ileride geleceği noktayı göstermesi açısından önemli bir icat.

Deltu şimdilik alıngan bir çocuk olarak kabul edilebilir fakat önümüzdeki dönemde mühendisler ona farklı yetenekler kazandırdıkça . Fakat ileride yapabileceklerini henüz bilmiyoruz ve mühendisi de çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin kaynağı

Etiketler Robot Deltu