Dünyadaki tüm insanlar aynı şehirde yaşasaydı

Dünya üzerinde insanların %60'ı Asya'da, %16'sı Afrika'da, %13,5'i Kuzey ve Güney Amerika'da, %10'u Avrupa'da ve %0,5'i Avustralya'da yaşıyor. Peki, bu kıtalardaki toplam 7,4 milyar insan aynı şehirde yaşasaydı, büyüklük olarak bu şehir neresi olabilirdi? Bilimciler bu sorunun yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya üzerinde insanlar ülkelere ve şehirlere göre farklı genişlikte alanlara yayılmış durumdalar. Günümüzde insanların %50,5'i şehirlerde, %49,5'i ise kırsal bölgelerde yaşamakta. Bazı şehirler yüksek binalar sayesinde öylesine kalabalık ki, örneğin Singapur'da 710 kilometre kare alan üzerinde 5,4 milyona yakın insan yaşıyor.

Benzer durum New York City, Manila ve Mumbai'nin Dharavi şehri için de geçerli.

HERKES FİLİSTİN'E SIĞABİLİR

Bilimciler de bu yoğun şehirlerin verilerini inceleyip bazı hesaplar yaparak, tüm dünya nüfusu aynı şehirde yaşasaydı ne kadarlık bir alan gerekli olurdu sorusunun yanıtını aramışlar. Pek tabii ki bulmuşlar da. Sorunun cevabı şaşırtıcı. Evet, dünyadaki insanların tamamı, yani 7 milyardan fazla insan Filistin boyutunda bir alana sığabiliyor.

RealLifeLore'un yaptırdığı araştırmada kullanılan yöntem ve hesaplamalarla ilgili detaylar aşağıdaki videoda anlatılmış durumda.

Etiketler dünya nüfus şehir