Cep telefonu vücut sıcaklığıyla şarj olacak

Cep telefonu şarjında yeni dönem... Vücudunuza yerleştirilecek termoelektrik jeneratörleri aracılığıyla cihaz bataryanızı dolduracak!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teknoloji şirketlerin odağına alması ile birlikte, cihazlar için pil teknolojileri her geçen gün gelişimini sürdürüyor. Cihazlarda daha verimli bir pil çözümü sunma amacında olan şirketler, bataryalarda farklı bileşenleri kullanma yoluna gidiyorlar.

North Carolina Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen çözüm ise vücut ısınızın cihaz bataryasını doldurmasına yönelik olacak. Android Headlines'da yer alan habere göre üniversitenin elektrik ve bilgisayar mühendisliği profesörü Daryoosh Vashaee liderliğindeki araştırma ekibi, giyilebilir teknolojiler kapsamında, vücut ısısını kullanan bir çözüm meydana getirdiler.

GİYSİLERE EKLENEBİLECEK

Kullanıcıların vücutlarına yerleştirilecek termoelektrik jeneratörler (TEGs) vücut ısısından maksimum düzeyde faydalanarak, elektrikli cihaz bataryasına enerji sağlama hedefinde olacak.

Oldukça hafif olması nedeniyle, işlevsel bir giyilebilir teknoloji ürünü şeklinde hizmet verecek çözüm, 20 µW/cm2 olan ısı alıcılarının gücünden 20 kata kadar daha fazla enerji üretimine katkıda bulunacak.

Polimer bir tabakanın üzerine yerleştirilecek termal iletken malzeme vücut ısısını muhafaza ederek, enerjinin cihaz bataryasına yönlendirilmesini sağlayacak.

2 mm kalınlığında oldukça esnek olacak malzemeler ilk etapta akıllı telefon, tablet gibi büyük cihazlara enerji sağlama kapasitesinde olmayacak fakat teknolojinin geliştirilmesiyle birlikte bu mümkün olabilecek.