Kutup bölgesinde turizm başladı

Dünyanın çatısı da turizme açılıyor. Crystal Serenity adlı dev yolcu gemisi 1000 yolcu ile Alaska'dan hareket etti.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren 

İklim değişikliği ve kutup bölgelerindeki ısınma dünya üzerinde birçok olumsuz etki yaratırken, çevreye ve dünyaya duyarlı insanları haliyle endişelendiriyor. Fakat bu endişenin tüm dünyayı kapsamadığı da aşikar. Alaska'nın Seward limanından demir alan lüks yolcu gemisi Crystal Serenity ile New York'a 1 ay sürecek yolculuğuna başladı.

crystal serenity

Bu seyahati ilginç kılan Kanada'nın kuzeyinde bulunan ve dünyanın en nadir bölgelerinden Kuzeybatı Geçişi'nden gerçekleşecek olması. 2000'li yılların başlarında tamamen kapalı olan bölge yaklaşık 10 yıldır deniz trafiğine zorluklar içerse de açık. Crystal Serenity kutup çizgisinin üstüne ve bu kadar kuzeye çıkan bu çapta ilk yolcu gemisi. Yolcu gemisine RRS Ernest adlı bir destek ve buz kırma gemisi de eşlik ediyor.

Küresel ısınmadan sebeplenen yolcular, planlama ve hazırlık süreci üç yıl süren 1 aylık seyahat için 22 bin dolar ile 122 bin dolar arası ücretler ödediler. Seyahate katılanların gerçekleştirilmesi gerekebilecek bir acil kurtarma operasyonu için de 50 bin dolar değerinde sigorta yaptırmaları da zorunlu.