‘Uyuyan Güzel’ hastası yemek yerken bile uyuyor!

Dünyada yalnızca 1000 kişide görülen ‘Uyuyan Güzel Sendromu’na yakalanan genç kadın; sadece beslenme ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için ara vererek, 64 gün boyunca aralıksız uyuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Nicole Delien (20), çocukluğundan beri ileri seviyede uyku bozukluğu problemiyle savaş veriyor. ‘Uyuyan Güzel Hastalığı’ olarak da bilinen Kleine-Levin Sendromu nedeniyle uykuya daldığında günlerce uyanamayan Delien’ın hastalığına hâlâ tedavi bulunamadı.

Hürriyet'te yayınlanan habere göre, Nicole'ün, bu uzun uyku nöbetlerine ilk olarak altı yaşındayken yakalandığı belirtildi. Günde 18 saat aralıksız uyuyunca, annesi önce bu durumu soğuk algınlığına yordu. Uyku nöbeti boyunca hafıza problemi de yaşayan Nicole, aile üyelerini bile tanıyamadı. ABD’li kadın en uzun uyku nöbetini Şükran Günü’ne denk gelen 14’üncü doğum gününden önce yaşamış. Nicole’ün şiddetli bir baş ağrısı ve halsizlik ile başlayan uyku nöbetinin teşhis edilmesi ise tam 25 ay sürmüş. Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz’ün ‘The Oz Show’ adlı televizyon programına Nicole ile katılan annesi; kızının her an her yerde uyku nöbetine yakalanıp, 22 günden 64 güne kadar, sadece tuvalet ve beslenme ihtiyaçlarını gidererek aralıksız uyuduğunu ifade etti. Yemek yemek için kalktığında bile uykusundan uyanamayan ABD’li kadın Uyurgezer Sendromu'ndan da muzdarip. Uzmanlara göre tehlikeli bir durum yaşanmaması için Nicole’ün 24 saat gözetim altında tutulması gerekiyor.

uyuyanguzel3 uyuyanguzel2 uyuyanguzel1