Juno ilk fotoğrafını gönderdi

5 yıl süren yolcuğun ardından Jüpiter'in yörüngesine giren Juno'dan merakla beklenen ilk fotoğraf geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güneş sisteminin en büyük gezegeni Jupiter'in sırlarını çözmek için araştırmalarına başlayan Juno uzay aracı, dünyanın merakla beklediği ilk görüntüyü geçti. NASA ise bu görüntüyü hiç beklemeden paylaştı.

Hürriyet'in haberine göre yörüngeye oturmasıyla birlikte Juno, çektiği ilk görüntüyü ise Türkiye saati ile bu gece yarısı paylaştı. Jüpiter'i etrafındaki uydularıyla beraber fotoğraflayan Juno'nun bu görüntüsü 11 Temmuz tarihinde çekildi.

NASA'nın resmi Instagram ve Facebook hesaplarında hızlıca paylaşılan görüntü kısa sürede binlerce 'beğeni' ve yorum aldı.

HAKKINDA BİLİNENLER ÇOK SINIRLI

Şu ana kadar gezegenin çekirdeğine en çok yaklaşabilmiş olan uzay aracı Juno'nun amacı, Jüpiter'in nasıl oluştuğunu ve yıllar içinde nasıl değiştiğini anlayabilmek. Çevresi çok kalın bir gaz ve bulut katmanıyla kaplı olan Jüpiter hakkında bilinenler oldukça sınırlı.

JUNO GÖREVİNİ NE ZAMAN TAMAMLAYACAK?

NASA, radyasyondan zarar görüp işlevsiz hale gelmezse Juno'yu 2018 yılı Şubat ayına kadar görevde tutmayı planlıyor. Kameranın çektiği görüntülerin ise gelecek birkaç ay içinde kademeli olarak çözünmesi bekleniyor.

Birçok uzay misyonunda olduğu gibi, uzay aracı son güne kadar komuta edilecek ve sonunda Jüpiter'in atmosferine salınacak.