Dünyanın en büyük teleskobu açıldı

Çin 'dünyanın en büyük radyo teleskobu'nun yapım aşamasını tamamlandığını duyurdu. Teleskobun Eylül ayından faaliyete girmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Pingtung County Bölgesi'nde inşa edilen devam eden ve dünyanın en büyük radyo uydusu olan FAST isimli uydunun yapım aşaması tamamlandı. Teleskobun Eylül ayında faaliyete girmesi bekleniyor.

Shift Delete'in The Next Web'den aktardığı habere göre, yapımı 5 yıl süren 500 metrelik Diyafram Küresel Teleskobun maliyeti 180 milyon dolar.

Şu andaki mevcut cihazlardan 10 kat daha hızlı görme performansı gösterecek FAST isimli gözlem aracı 5600 ton çelikten oval kirişlere sahip.

Dünya dışındaki yaşamı aramak için kullanılacak teleskobun, Eylül ayında faaliyete girmesi bekleniyor.

Bilim insanları teleskobun 2-3 yıl boyunca ilk evre test ve deneyler tabi tutulacağını söylediler.

Daha sonraki süreçte dünya genelindeki araştırmacıların kullanımına açık olacağını belirtilen teleskop, yer çekimi dalgaları ve diğer gezegenlerde canlı varlığına ilişkin bariz kanıtları ortaya koyabilecek aminoasit aramalarını odağına alacak.

Daha önceden en büyük gözlemevi olan Porto Riko Aerocibo Gözlemevi'nin unvanını elinden alan FAST, uzayın derinliklerini bu teleskoptan 3 kata kadar daha fazla görüntüleyebilecek.