Bilim Kurulu üyesi Prof. Hasan Tezer: Kademeli açılma için çalışma yapılıyor

Prof. Hasan Tezer, bayram ziyaretlerinin yapılmaması gerektiğini söyledi. Tezer, tam kapanmadan sonra kademeli bir açılmanın uygulanacağını da belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilim Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tezer, kısıtlamaların etkisiyle 55-60 binlere kadar yükselen vaka sayılarının gerilediğini ancak bunun yeterli olmadığını belirterek "Kurallara daha da uymamız, bu dönemde evlerden çıkmamamız gerekiyor. Teması artırıcı kalabalıklar oluşturacak faaliyetlerden uzak durmamız gerekiyor. Zorunlu olmadığı sürece aslında marketlere de gitmememiz gerekiyor. Maalesef marketlerde zaman zaman yığılmaların olduğunu görüyoruz, temaslar gerçekleşiyor" diye konuştu.

Tezer, Ramazan Bayramı'nda komşu ve akraba ziyaretlerine karşı uyarıda bulanarak, "Bu bayram temaslardan kaçınacağız. 'Az sayıda ziyaretçi olabilir' demiyorum; hiç ziyaretçi olmayacak, kendi çekirdek ailenizle kalmaya devam edeceksiniz" dedi.

'KADEMELİ AÇILIŞ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR'

Bir anda kısıtlamaların kalkmasının çok doğru yaklaşım olmadığını belirten Tezer şu bilgileri verdi: "Kısıtlamaların kademeli bir şekilde kaldırılması gerekiyor. Bu konuda da çalışmalar yapılıyor, yakın bir zamanda bunlar açıklanır. Hemen hızlı bir açılma olmayacaktır, bunun üstünde çalışılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın gerekli birimleri, bilimsel kurul; kademe kademe açılma en uygun şekilde nasıl olur, bu konuda çalışıyor. 17 Mayıs'ta Türkiye'de kademeli bir açılışın olması için çalışmalar yapılıyor çünkü tekrar vaka artışlarının olmaması gerekiyor. Bu düşüşü sağladıktan sonra devamını görmemiz gerekiyor. Hele ki varyant virüslerin dolandığı ülkelerde, vaka artışlarını sağladığı bu dönemde çok dikkatli hareket etmek gerekiyor. (DHA)