Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması: Çözeceğiz

Çalışma Bilgin, aralık ayında asgari ücretin enflasyona ezilmeyecek şekilde artırılacağını söyledi. Emeklilerin intibak yasası çağrısına olumlu yaklaşan Bilgin, EYT sorununu da çözeceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asgari ücrete temmuz ayında yapılan yüzde 30'luk ikinci artışı hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız. Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım" dedi. 
Asgari ücret, temmuz zammıyla birlikte net 5 bin 500 liraya yükseltilmişti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplanacak. Yapılacak görüşmelerin ardından belirlenecek yeni asgari ücret, ocak ayında yürürlüğe girecek.

'TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK'

Bilgin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu.

Konuşmasında, enflasyona rağmen Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini belirten Bilgin, yaklaşık 1 milyona yakın istihdam sağladıklarını öne sürdü.

EYT AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin'in gündeminde emekli maaşları ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da vardı. Prim gün sayısındaki farklılığın ciddi bir sorun olduğunu belirten Bilgin, "Bunu eşitlememiz lazım. Emekli olanlar arasındaki farklılaşmayı düzeltmemiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı söyleyeyim.  Bu konuda hangi sorunlar varsa biz adresiz. Bunları sosyal devlet anlayışıyla, EYT ile çözeceğiz, taşeronun kadroya alımıyla çözeceğiz" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)