Bilgi öğrencileri: 'Kamera açma' dayatmasını kabul etmiyoruz

Bilgi Üniversitesi yönetimi güz dönemi final sınavları için kamera ve mikrofon açma zorunluluğu getirdi. Öğrencilerin kurduğu Bilgili Susmuyor Platformu, rektörlük önünde eylem yaparak yasaya aykırı kararın geri alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, okul yönetiminin güz dönemi final sınavlarına ilişkin aldığı ‘kamera ve mikrofon açma zorunluluğu’ kararını protesto etti. Rektörlük önünde eylem yapan Bilgililer Susmuyor Platformu’ndan öğrenciler adına yapılan açıklamada, kararın acilen geri alınması istendi. Basın açıklamasında “Güz dönemi final sınavları için kamera ve mikrofonun açılmasını hukuksuz bir şekilde dayatan okulumuzun yönetimi sebebiyle buradayız” diyen öğrenciler şöyle devam etti: “Alınan bu karar, güncel ekonomik koşullar sebebiyle günden güne yoksullaşan, sadece en basit ihtiyaçlarını karşılayarak hayatta kalabilmek için emeğini satmak zorunda kalan biz öğrencilerin, en temel haklarından olan eşit eğitim alma hakkının önüne geçmektedir.”

‘KANUNA DA AYKIRI’

Kararın, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na da aykırı olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Okul yönetiminin bize bahane olarak gösterdiği ve zorunlu olarak imzalatılan belgede ise kamera açma zorunluluğu veya bunun kayıt altına alınmasına izin verilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.  Alınan bu kararın sorumluluğu, biz öğrencilerin sırtına yüklenmeye çalışılıyor. Kopya güvenliği adı altında, hukuksuz bir uygulama hayata geçirilmeye çalışılıyor. Hâlbuki bu güvenlik, üniversiteyi sadece sınav geçmeye indirgemeyen, üniversitenin verdiği eğitimi sınav sonucu üzerinden yargılamayan, bilimin yapıldığı, kültür sanat faaliyetleriyle öğrencinin zenginleştirildiği bir üniversite kurarak sağlanabilir.” (HABER MERKEZİ)