Bilecik Valisi: Hiç aşina olmadığımız rakamlara ulaştığımızı görüyoruz

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Covid-19 ile mücadelenin genç-yaşlı hep birlikte gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Hastanemizde nice Covid-19 tedavisi gören gençler var. Şu anda vakalara baktığımızda 18-49 yaş aralığı yüzde 65 oranında," dedi.

Google Haberlere Abone ol

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Üç Boyutlu Osmanlı Tuğrası alanında salgın denetim ekipleriyle birlikte denetleme yaptı.

Ertuğrul Gazi Caddesinde bulunan iş yerleri, otogar ve durakları denetleyen Şentürk, mücadelede vatandaşlardan destek isteyen Şentürk, şöyle konuştu:

'POZİTİF VAKA OLUP DA PİYASADA GEZEN İNSAN İSTEMİYORUZ'

"Mücadelede el birliği yapmamız gerekiyor. Sayılarını arttırdığımız filyasyon ve salgın denetimi ekiplerimiz sahada yoğun bir şekilde çalışıyor. Pozitif vaka olup da piyasada gezen insan istemiyoruz. Özellikle umuma açık alanlarda toplu gezmeler oluyor, gençler bir araya geliyorlar. Gençlerde Covid-19'u daha hafif seyredenler oluyor ama gençlerden de vefat edenler, ağır seyredenler var. Hastanemizde nice Covid-19 tedavisi gören gençler var. Şu anda vakalara baktığımızda 18-49 yaş aralığı yüzde 65 oranında."

Vakaların sosyal ilişkilere dikkat etmemekten arttığını vurgulayan Şentürk, "Doğum günü partisiydi, hanımların günüydü böyle bir araya gelmeyi gerektirecek faaliyetlerden uzak durmamız gerekiyor. Bu artış direncini bizim tersine çevirmemiz lazım, bunun yolu da belli. Maske ve mesafe hususuna titizlikle dikkat edeceğiz," diye konuştu.

'HİÇ AŞİNA OLMADIĞIMIZ RAKAMLARA ULAŞTIĞIMIZI GÖRÜYORUZ'

Şentürk, 65 yaş üstü vatandaşların daha fazla risk taşıdığını anımsatarak, "Virüs ile kronik hastalık birleştiği zaman daha büyük tehdit oluşturuyor. Sağlık çalışanlarımızın ne kadar ağır yük altında çalıştıklarına şahidiz. Onların da yükünü artırmaya hakkımız yok. Çok hızlı bir şekilde, daha önce hiç aşina olmadığımız rakamlara ulaştığımızı ve hayal edemeyeceğimiz rakamlara gittiğimizi görüyoruz. Bizim bunu durdurmamız ve geriye çevirmemiz lazım," ifadelerini kullandı.

Kentte ayrıca, karantinada olması gereken Covid-19 temaslısı bir kişi, jandarma tarafından yolcu otobüsünde yapılan denetimde yakalandı.

İlçe girişinde oluşturulan kontrol noktasında denetim yaptığı sırada bir yolcu otobüsünü durduran ve HES kodu ile sorgulama yapan ekipler, araçta bulunan A.Y'nin vaka temaslısı olduğunu ve karantinada bulunması gerektiğini tespit etti. 

Ekipler, otobüsten indirdikleri şahsın kontrol noktasına istenen ambulans ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı erkek öğrenci yurduna sevkini sağladı. 

 A.Y, zorunlu karantina uygulamasına tabi tutulurken hakkında adli soruşturma başlatıldı. (BİLECİK/AA)