Bildirici: Hakim 1140 linki bir günde nasıl inceledi?

Faruk Bildirici, TV100'ün sahibi Necat Gülseven ile Alaattin Çakıcı'nın fotoğrafıyla ilgili 1073 tweet ve 67 haberin engellemesiyle ilgili, "Hakim 1140 linki bir günde nasıl inceledi?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - EngelliWeb, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Ocak'ta TV100'de katıldığı programda, askeri danışmanlık şirketi SADAT’ın reklamını yayımlanmasının ardından TV100'ün sahibi Necat Gülseven ve organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın fotoğraflarının gündem olmasıyla ilgili 1073 tweet ve 67 habere “kişilik haklarının ihlal edildiği” gerekçesiyle erişim engeli ve silinme kararı verildiğini duyurdu.

“Çakıcı’nın dostu medya patronu" başlıklı yazısı da engellenen medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kararın Veysi Nazlıcan'ın başvurusu üzerine İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından alındığını belirtti. Sulh Ceza Hâkimi, “Veysi Nazlıcan’ın iş ilişkisi içerisinde olduğu kişilerle yediği yemekte çekilen bir fotoğrafı nedeniyle kişilik haklarının ve ticari itibarının zedelendiğine” karar verdi.

'BAŞVURU VE KARAR TARİHİ AYNI'

Erişim engelleme ve silmeye gerekçe olan fotoğrafın Alaattin Çakıcı'nın sosyal medya hesabında hala bulunduğuna dikkat çeken Bildirici, yazdığı yazıda başvuru ve karar tarihinin aynı olduğunu belirterek, "Hâkim 1.140 linki bir günde nasıl inceledi?" diye sordu. 

Bildirici'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Sulh Ceza Hâkimi, “talep dilekçesi ve ekindeki CD içindeki Twitter linklerine ilişkin sosyal medya paylaşımları incelenmek suretiyle” bu sonuca vardığını kararında özellikle belirtiyordu. Fakat karara baktım, 13 Mart günü başvurulmuş; hâkim de aynı gün karar vermiş. Başvuru ve karar tarihi aynı.

Nasıl yani? Dilekçe verilmiş, hâkimin de başka hiçbir işi yokmuş! Anında dilekçeyi işleme almış, 1.073 tweet ve 67 haberi yani toplam 1.140 linki tek tek açıp incelemiş! Mesaisini tamamlamadan önce kararı da yazıp bitirmiş! Bir gün içinde böyle bir hız nasıl mümkün olabilir?"  (HABER MERKEZİ)